ZAGAĐENJE

Goran Čvorović

05. 04. 2021. u 13:29

LETENjE avionom više ne treba da bude deo dečjih snova. To je poruka "zelene" gradonačelnice koja je odlučila da više ne finansira aero-klubove u jednom francuskom gradu.

ЗАГАЂЕЊЕ

Novosti

Odluka se sasvim uklapa u švedsko istraživanje da planetu ugljen-dioksidom najviše zagađuju oni koji jedu meso, voze se avionom, imaju automobil ili rađaju decu!

Normalan čovek ne može a da se ne zapita kome je uopšte moglo da padne na pamet da istražuje da li i koliko rađanje dece emisijom ugljen-dioksida za njihovog života zagađuje planetu. Politički korektan diskurs očigledno odnosi prevagu nad razumom.

Kada su nedavno sužavali avenije u Parizu, stanovnicima su delili flajere u kojima bi, tu i tamo, nacrtali poneki zalutali automobil. Realnost je sasvim drugačija. Danas zakrčenim bulevarima brundaju nepregledne kolone vozila s koncentracijom opasnog dima. Hibridne i električne automobile prosečan kupac nema čime da plati.

Sa starih filmskih postera brišu cigarete sa usana glumaca. Hoćemo li, opet, kao Kolumbo, jedrima i veslanjem u Ameriku? Gurati čađ u mašinu za veš? Politički korektno u Evropi danas podrazumeva usamljenost, neporočnost i hladnoću. Najsvesniji su vegani, biciklisti, oni koji se odriču rađanja zbog prenatrpane planete, dok nacije na Starom kontinentu izumiru.

"O-kej" je i "frendli" u 21. veku odlučiti da se ne stavi šnicla u tanjir, doneti slobodnu odluku da se ima jedno ili dva deteta ili, na primer, u ime nediskriminacije, priznati istopolne zajednice koje po prirodi stvari ne učestvuju u biološkoj prokreaciji. Nešto je sasvim drugo postaviti svet naglavačke, pa od toga napraviti politički korektan model koji spasava planetu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije