KAD NEMA NEZAVISNOSTI KOSOVA, BIĆE "VELIKE ALBANIJE": Kako Ramuš provocira, na dan godišnjice NATO agresije

Snežana Rovčanin Tomković

26. 03. 2021. u 12:00

MALO, malo, pa iz Prištine doleti poneka poruka o tzv. velikoj Albaniji.

КАД НЕМА НЕЗАВИСНОСТИ КОСОВА, БИЋЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ: Како Рамуш провоцира, на дан годишњице НАТО агресије

Novosti

Prizivali su je sada već, drugi put, premijer privremenih institucija na Kosovu i Metohiji Aljbin Kurti, nekadašnji predsednik Hašim Tači (sada sa sedištem u zatvoru Specijalnog suda za ratne zločine u Hagu), prvi čovek albanske vlade Edi Rama u malo uvijenijoj formi, a pre dva dana i Ramuš Haradinaj, sada opozicionar. Ali, samo u dnevnoj politici, ne po velikoalbanskoj ideji.

Kako je poručio, predložiće referendum o ujedinjenju sa Albanijom. Ljut, jer ne može tzv. Kosovo više da čeka da im brat Zapad ispuni ono što im je obećao pre 20 godina - nezavisnost, mesto u Ujedinjenim nacijama, poziciju u borbenim redovima NATO, još pet priznanja u okviru Evropske unije, i na kraju ono iz Beograda.

To govori baš u danu kada je agresija NATO na Srbiju počela. Igricu diže na viši nivo.

Kad nema nezavisnosti Kosova, biće "velike Albanije". Ova izjava do Brisela izgleda nije stigla. Kao i mnogo puta do sada reakcije birokrata nema. Čak, ni one univerzalne - pozivamo obe strane da se uzdrže od neprimerenih izjava. Samo što uglavnom ne znamo ko je druga strana.

Istovremeno, "slobodarsko Kosovo" i slavu tzv. Oslobodilačke vojske Kosova, opet u danu kada su avioni NATO sručili prve bombe na nevine ljude, u sudnici u Hagu branili su Tači i njegovi saborci. Njihovi advokati su tražili da vide svedoke. Nisu im dovoljne samo izjave. Kažu, hoće da procene da li su verodostojni.

Sudija im nije poverovao. Verovatno je čuo koliko je svedoka nestalo u procesima protiv komandanata OVK pred Tribunalom u Hagu. Ili je, nadamo se, obećanje posle dve decenije, malo izbledelo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!