KOVID PASOŠI: Veliki Brat će pažljivo da nadgleda ubrizgavanje doza

Goran ČVOROVIĆ, dopisnik "Večernjih novosti" - PARIZ

27. 02. 2021. u 12:00

Kad uskoro uvedu kovid-pasoše, u Ministarstvu istine znaće i da li serum života teče našim venama

КОВИД ПАСОШИ: Велики Брат ће пажљиво да надгледа убризгавање доза

Novosti

KONTRADIKTORNOST će biti osnovna jedinica logike. Ovaj sastojak najpoznatijeg Orvelovog romana postaje suštinski deo pandemijske zapovesti.

Bežimo od bližnjega svog. Kad uskoro uvedu kovid-pasoše, u Ministarstvu istine znaće i da li serum života teče našim venama. Što je najvažnije, ničeg logičnijeg od toga.

Dvostruki smisao krije se i u rezonu svakog od onih koji odbijaju masku i cepivo kao spas protiv onog nepostojećeg i bezopasnog koje nam je nemilosrdno i smrtonosno nametnuo Veliki Brat.

Iz neznanja izrasta moć. Sloboda je potpuno ispravno postala ropstvo. Izađemo li napolje, stradaćemo.

Administratori sreće za to vreme transportuju spasonosne bočice i zakazuju nam datume cepljenja. Neobavezna vakcina postaće tako obavezna za svaki ozbiljniji i duži korak.

Veliki Brat će pažljivo da nadgleda ubrizgavanje doza. One će nam postati ulaznica za bioskop, pozorište, voz, restoran, utakmicu, plažu. A kako, inače?

Simbol opozicije prema korona-sertifikatima, maskama i vakcinama postala je baš Orvelova permutovana godina. Ono što je trebalo da bude satira, postalo je predskazanje.

Svetski vlastodršci koriste najsavremenija dostignuća tehnologije i psihologije da bi masu, za njeno dobro, držale u poslušnosti. Ko se pobuni, ko misli da se krije istina, umanjuju slobode i koriste snaga da se građani spreče u razmišljanju, da se rečnik ogolio a sve svelo na statistiku, neznanje je pretočio u moć i sam je sebe osudio na stradanje.

Orvelov kontradiktorni krug zatvoriće se onoga dana kada se humanoidi s elektronskim pasošem budu obradovali pobedi nad nevidljivim neprijateljem. Što je najgore, ne može se drugačije. Sve drugo, bilo bi krajnje nelogično.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

NIKOLA JOKIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta su 142 NBA igrača uradila zbog njega