KOGA JE SVE SLUŠAO “JAGUAR”: Afera sa uništavanjem spisa o tajnom prikupljanju podataka mogla bi da zakači i samog Đukanovića

Milutin SEKULOVIĆ

23. 01. 2021. u 12:09

КОГА ЈЕ СВЕ СЛУШАО “ЈАГУАР”: Афера са уништавањем списа о тајном прикупљању података могла би да закачи и самог Ђукановића

Novosti

Da li je "Jaguar", moćni sistem za prisluškivanje, izraelske proizvodnje, završio kod neformalnih centara moći

AGENCIJA za nacionalnu bezbednost Crne Gore, sudeći po rečima njenog novog šefa Dejana Vukšića, uhvaćena je u još jednom nepočinstvu. NJegova tvrdnja da postoje dokazi da su uništeni spisi o tajnom prikupljanju podataka bez prethodne zakonske odluke, trebalo bi dobro da zabrinu mnoge. I to ne samo građane u Crnoj Gori i novoformiranu vladu, već i "ambasade" koje su imale velikog udela u nedavnom formiranju vlasti, posebno u brisanju Srba iz bezbednosnog sektora kojim sada upravlja Dritan Abazović.

On se još nije oglašavao povodom ove afere, koja će, nema sumnje, dotaći i predsednika države Mila Đukanovića, jer je suludo verovati da je bez njegovog odobrenja to moglo da se radi. Nema sumnje, dosadašnja vlast personifikovana u ovom čoveku koji doskorašnjim zapadnim zaštitnicima zabija prst u oko naručenim napadima na njihove ambasadore preko "javnog servisa", ali i pokušajima izazivanja ustavne krize, valjda će morati da objasni još jednu aferu iz delokruga ANB.

Ona sa prisluškivanjem "savezničkih" ambasadora u Podgorici, "pod tepihom" se našla iz bolećivosti Zapada prema dosadašnjem režimu. NJegovi doskorašnji čelnici mogli bi da kažu i da li je "Jaguar", moćni sistem za prisluškivanje, izraelske proizvodnje, završio kod neformalnih centara moći, o čemu zbore i audio-snimci razgovora Milana Roćena, bivšeg ambasadora SRJ u Moskvi, čak i sa samim Đukanovićem.

Postizborno spaljivanje dokaza o nezakonitom prisluškivanju i praćenju građana i lidera opozicije trebalo da bude tema prilikom "ispijanja kafe" Abazovića (koji ima ingerencije i nad ANB) i Đukanovića, posle čega bi bio sasvim normalan njegov konačni odlazak sa političke scene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)