KOMENTAR: Akademik sa manirom Montija Pajtona

MILAN BABOVIĆ

sreda, 15. 07. 2020. u 11:16

КОМЕНТАР: Академик са маниром Монтија Пајтона

Novosti

U TRENUTKU kada nastaje ovaj tekst, njegov junak se samokandiduje za predsednika nekakve skupštine slobodnih građana na platou kod Filozofskog fakulteta. Reč je o akademiku Dušanu Teodoroviću, koji u maniru Montija Pajtona "bira" paralelni parlament, jer mu se vlada u kojoj je bio viđen za ministra prosvete u međuvremenu - raspala.

I prava je sreća što ga nije zapao ni taj virtuelni mandat, pošto ni njega nije dostojan. Propagirajući selektivnu pravdu tokom uključenja na TV N1, u vreme dok je rulja zasipala policiju bakljama i kamenjem jurišajući na Skupštinu, ovaj slobodoumni intelektualac, inateći se sam sa sobom, prekorno nam je objasnio da je "Kosovo de fakto država i da se moramo pomiriti sa tim".

Ništa novo za građansku opciju, koja bi Gračanicu trampila za "Peti parkić" ili parking-mesto u crvenoj zoni. Ali ovde na videlo izbija totalna hipokrizija tolerantnog člana SANU koji se u osvit izbora proslavio upoređivanjem glasača SNS sa nacistima.

Jer, Teodorović se postavlja kao moralna vertikala "bolje Srbije", ucveljena zbog kršenja osnovnih ljudskih prava i demokratije koje sprovodi "tiranska vlast". Vatreno brani načela i tekovine civilizacije, koji su, po njegovom mišljenju, ugroženi, ali mu dignitet profesorskog poziva kalira pred Tačijevom narko-državom.

Akademik i njemu slični spremni su beskičmeno da pristanu na pravo sile, ako je sprovode NATO i Zapad. Dok liju krokodilske suze za "golorukom decom" koja kidišu na kordone, pomirljivo sležu ramenima na "žutu kuću", Goraždevac, Staro Gracko, javni klozet u Samodreži... Bože moj, šta da se radi, to je druga država... Šta se njih pravdoljubivih građana tiče što je tamo "demokratija" stvarana bombama i zatvaranjem Srba u geta. By the way Kosovo...

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (5)

Mico

15.07.2020. 11:26

Raspustiti SANU i ponovo izabrati njne clanove bez drugosrbijanaca,autosovinista i za novac koji dobijaju iz budzeta zahtevati da rade u korist zemlje i naroda!

I još o Simoviću

15.07.2020. 12:12

Новинар је могао додати још и академика Симовића, због речи о Косову и Метохији.

Talaj

16.07.2020. 16:42

Beše li to onaj Dušan Teodorović koji je bio "žrtva" Miloševićevog sistema pa je ostao bez radnog mesta na Akademiji, iz tako banalnog i bezveznog razloga jer bez obrazloženja nije dolazio na posao? Beše li to taj isti Teodorović koji je posle 5. oktobra intervencijom Slobodanke Turlajić i još nekih bez konkursa ponovo zaposlen na isto radno mesto? Obraz - šta to beše?