HABZBURG

Boris Subašić

15. 03. 2023. u 07:15

AUSTRIJANAC Ginter Felinger, uticajni NATO lobista i EU fanatik, iz Beograda je tvitovao bolestan poziv da se sa Tašmajdana "odmah ukloni" spomenik trogodišnjoj Milici Rakić i ostaloj deci Srbije koju je 1999. ubila Alijansa tokom agresije.

ХАБЗБУРГ

Novosti

Novosti

 

Šta nije u redu sa ovim čovekom koji nosi srednjoevropski poslovni kostim, a razmišlja kao jurišnici Islamske države koji ruše groblja nemuslimana ili kosmetski Albanci koji sistematski uništavaju srpska groblja od kada im je NATO dao na upravu oteti deo Srbije?

U svim velikim civilizacijama i religijama groblja i spomenici su tabu, a njihovo uznemiravanje smatra se nenormalnim i neljudskim činom. Evropa se odrekla civilizacije, sudeći po Felingeru, koji se predstavlja kao Austrijanac i civilizovani građanin EU, "veliki momak u lepom odelu" koga "srpski ekstremisti" ne smeju da dirnu. Doduše, tako su nastupali i austrougarski "kultur-tregeri" (nosioci kulture) koji su 1914. napali "varvarsku" Srbiju i počinili strašne zločine nad civilima. Felinger se sam deklariše kao osvetnik Habzburga tvitom ispod spomenika Nikoli Pašiću, u kome poručuje da će "svi Srbi živeti u jednoj državi, ali ne pod Beogradom, već pod Briselom".

Felinger se zahtevom za uklanjanje spomenika srpskoj deci prikazuje kao pravi Bečlija iz vremena "novog poretka", kada je Austrija prišla Trećem rajhu. Bečki nacisti, koji su sebe smatrali višom rasom, prekopali su tada hiljade grobnica Jevrejskog groblja u Veringu i zemlju sa ostacima iskoristili za građevinske radove na bečkom trgu Urban-Loric. Posle rata, a nakon teških pregovora, samo deo groblja je vraćen jevrejskoj zajednici, a na prekopanim grobovima su napravljene stambene zgrade. Ako je to uzor sadašnjoj EU, stvari su otišle predaleko.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

NAKON VUČIĆEVIH PITANJA MUK: Predsednik o lažnim patriotama (VIDEO)