KLEVETE SA IST RIVERA: “Veliki” balkanski državnici horski ispaljuju arsenal optužbi na račun Srbije

Rade Dragović

24. 09. 2021. u 09:53

Đukanović, Milanović i Komšić našli su mesto gde mogu da se olakšaju od frustracija Srbijom, ali i predahnu od svojih muka

КЛЕВЕТЕ СА ИСТ РИВЕРА: “Велики” балкански државници хорски испаљују арсенал оптужби на рачун Србије

Novosti

ŠTETA što generalni sekretar Antonio Guteres nije u zgradi UN u Njujorku odvojio manju salu sa govornicom, može i pomoćnu prostoriju, bliže ulazu i nazvao je "Protiv Srbije". Tako bi Milo Đukanović, Zoran Milanović i Željko Komšić imali uređeno mesto gde bi mogli da kukaju, smatraju i optužuju koliko misle da treba.

A optužbi i kleveta na račun Srbije ne da im ne manjka, nego nemaju uslove da ih sve temeljno iznesu i obrazlože. Zato su ovaj važan posao "u interesu bezbednosti regiona i njegove evropske perspektive", morali da rade po marginama Generalne skupštine UN i hodnicima zdanja na Ist Riveru.

Uzoriti Milanović i Đukanović, kao da im je savetnik za spoljnu politiku Benjamin Kalaj, izvukli su dobro poznati arsenal optužbi i upozorili su svet da mu najveća opasnost preti iz Beograda. Pominjan je opet rat, velikosrpski nacionalizam, hegemonija i pretnje demokratiji...

Veliki balkanski državnici našli su tako mesto gde mogu da se olakšaju od frustracija Srbijom, ali i predahnu od svojih muka. Đukanoviću je lakše da priča o regionu, nego o postupku pred Ustavnim sudom koji utvrđuje da li je na Cetinju povredio Ustav. Još teže bi se setio sa kojim se to važnim svetskim liderom sreo u poslednje dve godine.

Samoproglašeni vođa svih Hrvata Zoran Milanović kredibilitet da u Njujorku širi paniku od srpskog ratničkog mentaliteta vuče valjda iz uspešnog progona ćirilice, bujanja fašizma i ustaške ikonografije. Ili Željko Komšić, koji je privatno zapucao u Njujork da prošeta i nekoga iz belog sveta usput uhvati za rukav, iskuka mu se i iscrta mu budućnost BiH.

Srbija će i dogodine biti gde je i danas, klevete i blaćenje neće nestati, pa bi bio red da se agilnoj družini na Ist Riveru obezbede neki uslovi. Ako dotad ne budu smenjeni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri