PUKLA KOALICIJA: Kulski LSV optužio "Kritičnu masu" da je prekršila dogovor

Z. R.

24. 03. 2022. u 05:46

PRED vanredne lokalne izbore 3. aprila u Kuli, pukla je koalicija između GG "Kritična masa" (KM) i Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV).

ПУКЛА КОАЛИЦИЈА: Кулски ЛСВ оптужио Критичну масу да је прекршила договор

Foto: Z. R.

To je saopštio predsednik OO LSV Milorad Bulatović, navodeći da nije ispoštovan dogovor da Liga odabere dva kandidata za opštinsku izbornu listu.

- Bio je dogovor da to budu kandidati iz Ruskog Krstura, gde su glasači u velikom broju izašli da nas podrže. Dogovor nije ispoštovan, jer su vodeći ljudi GG "Kritična masa" na listu stavili kandidate po svom izboru, koji nisu Rusini ili nisu iz Ruskog Krstura - predočio je Bulatović.

Reagovala je i Olena Papuga, narodna poslanica LSV iz Ruskog Krstura i državna sekretarka u Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, koja je "Kritičnu masu" nazvala "listom nedoslednih koji ne biraju sredstva da dođu do cilja". Ona je iznela da je Liga za zajedničku listu sa KM obezbedila 117 potpisa, a da je KM uzeo te potpise i na listu stavio svoje ljude, iako je dogovor bio drugačiji.

"Kritična masa" se povodom optužbi iz LSV nije zvanično oglasila, a Rade Gorčinović, jedan od predstavnika KM je na "Fejsbuku" demantovao da je Ligi obećano neko mesto na izbornoj listi. Objavljeno je da su traženi kandidati iz Ruskog Krstura, ali da "Bulatović nije odatle i zato nije dolazio u obzir, a drugi kandidat ne postoji".

OSNIVAČ

NA listi KM je 21 kandidat za odbornike, a među njima su i dvojica za koje je naznačeno da su iz Ruskog Krstura. Sa liste je izostao dosadašnji odbornik i jedan od osnivača KM Gojko Tešović. On je rekao da je bukvalno izbačen, jer je bio izričito protiv da se stupa u koaliciju sa LSV i POKS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)