IZBORNA KOMISIJA KNJAŽEVAC: Potvrđena i lista socijalista

S. M. J.

19. 02. 2022. u 19:17

IZBORNA komisija opštine Knjaževac potvrdila je i listu Socijalističke partije Srbije „Ivica Dačić – premijer Srbije“.

ИЗБОРНА КОМИСИЈА КЊАЖЕВАЦ: Потврђена и листа социјалиста

FOTO: Privatna arhiva

Na vanrednim lokalnim izborima koji će u opštini Knjaževac biti održani 3. aprila, pod rednim brojem 2, nastupiće i izborna lista „Ivica Dačić – premijer Srbije“. Lista knjaževačkih naprednjaka nešto je veća od dvotrećinske i ima 29 kandidata za odbornike, od 40 koliko ih broji lokalni parlament.

Prvi na listi je Darko Živković, diplomirani menadžer, dugogodišnji odbornik socijalista u lokalnom parlamentu i predsednik Opštinskog odbora SPS, a na listi su i lekari, stomatolozi, ekonomisti, poljoprivrednici, medicinski tehničari, vaspitači, studenti...

Druga na listi je, takođe doskorašnja odbornica, Marija Cvetanović, koja i kandidat za narodnog poslanika na parlamentarnim izborima rangirana na 45. mestu izborne liste koalicije Socijalističke partije Srbije, Jedinstvene Srbije i Zelenih Srbije.

Izborna komisija u Knjaževcu je ranije proglasila i listu „Aleksandar Vučić – Zajedno možemo sve“ sa 40 kandidata za odbornike Srpske napredne stranke sa partnerima Ujedinjenom seljačkom strankom Srbije, Partijom ujedinjenih penzionera i Socijaldemokratskom partijom Srbije.

Inače, na prethodnim lokalnim izborima u opštini Knjaževac, juna 2020. socijalisti su osvojili pet mandata, listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, pripala su 32 odbornička mesta, a listi „Za Kraljevinu Srbiju – Knjaževac za kralja“ tri.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)