RADOSLAV POSLE SVAĐE PUCAO U ŽARETA: Održano pripremno ročište protiv Murgaškog zbog ubistva brata

Lj. P.

25. 02. 2021. u 21:15

U VIŠEM sudu u Novom Sadu danas je održano pripremno ročište u postupku protiv Radoslava Murgaškog (49), optuženom da je ubio tri godine mlađeg brata Žareta. Glavni pretres je zakazan za 27. april.

РАДОСЛАВ ПОСЛЕ СВАЂЕ ПУЦАО У ЖАРЕТА: Одржано припремно рочиште против Мургашког због убиства брата

Foto Z. Grumić

Murgaški je uhapšen 12. juna prošle godine zbog sumnje da je u porodičnoj kući u novosadskom naselju Klisa, ispalio nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u brata, koji je preminuo na licu mesta. Tragedija se dogodila u dvorištu kuće u kojoj je nastradali sa svojom porodicom, živeo zajedno sa teško bolesnom majkom. Posle ispaljenih hitaca, Radoslav je pobegao, ali ga je policija ubrzo pronašla i uhapsila. Optuženi je, kako saznajemo, na saslušanju posle hapšenja, priznao delo za koje se tereti.

Teškoj porodičnoj tragediji, po nezvaničnim saznanjima, prethodila je svađa među braćom. Njihovi poznanici i prijatelji su ispričali da su Žareta svi voleli, dok su za Radoslava kazali da je preke naravi i da je stalno napadao mlađeg brata i prebacivao mu da je u raspodeli nasledstva od pokojnog oca Milorada dobio mnogo više od njega.

Jedna njihova rođaka je, međutim, kazala da je obojici pripalo sve popola, ali da je Radoslav uvek bio nezadovoljan i stalno je tražio povod za svađu i kavgu sa mlađim bratom. Žare je, kako su tada ispričali rođaci, sam negovao bolesnu majku Dragicu koja je imala moždani udar.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIS PODRŽAO ELEKTROTEHNIČKU ŠKOLU „NIKOLA TESLA“ U BEOGRADU: Moderni kabinet za fiziku za nove uspehe srednjoškolaca