MINISTAR TOMISLAV MOMIROVIĆ: U Lazarevcu potpuno rešavamo ekološki problem početkom projekta Čista Srbija

MINISTAR TOMISLAV MOMIROVIĆ: U Lazarevcu potpuno rešavamo ekološki problem početkom projekta "Čista Srbija''

MINISTAR građevine, saobraćaja i infrastrukture Srbije Tomislav Momirović sastao se danas sa predsednikom opštine Bojanom Stevićem sa kojim je pre svega razgovarao o rešavanju problema ekologije u Lazarevcu kroz projekat ,,Čista Srbija'', koji će početi upravo u ovoj opštini. Planirana je izgradnja dva postrojenja za preradu otpadnih voda čija je investiciona vrednost 40 miliona evra.

10. 04. 2021. u 13:47

VISOKI DEČANI SU U OPASNOSTI: Izvršni potpredsednik Evropa nostre u upisu našeg manastira na listu najugroženijih spomenika kulture

VISOKI DEČANI SU U OPASNOSTI: Izvršni potpredsednik "Evropa nostre" u upisu našeg manastira na listu najugroženijih spomenika kulture

IZVRŠNI potpredsednik "Evropa nostre" Gi Klos, za "Novosti", kaže da upisom manastira Dečani na ovogodišnju listu sedam najugroženijih spomenika kulture u Evropi, ova organizacija želi da privuče veću pažnju domaće i inostrane javnosti o dugogodišnjoj ugroženosti ovog izuzetnog spomenika kulture koji se još od 2006. godine nalazi na Listi svetske baštine u opasnosti.

10. 04. 2021. u 13:00

NISMO DALI DOZVOLU ZA MAUZOLEJ LEŠIJU: Država ispituje, Albanci negiraju i kažu - ako neko gradi, to je na divlje

NISMO DALI DOZVOLU ZA MAUZOLEJ LEŠIJU: Država ispituje, Albanci negiraju i kažu - ako neko gradi, to je na divlje

POSLE pisanja "Novosti" da Albanci na brdu iznad Velikog Trnovca podižu mauzolej teroristi Ridvanu Ćazimiju, poznatijem kao komandant Leši, jednom od vođa tzv. Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB), u Ministarstvu za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, za naš list kažu da će se nakon saznanja iz medija, obratiti nadležnim državnim organima, koji će u skladu sa svojim nadležnostima i ovlašćenjima proveriti navode i Ministarstvu dostaviti izveštaje na osnovu kojih će biti pokrenute dalje zakonske procedure.

10. 04. 2021. u 10:25