SUĐENJE ZA UBISTVO VINKE STOJANOVIĆ: Tužilaštvo traži 20 godina zatvora, Siniša Branković: Kajem se zbog svega

J. Ć.

08. 02. 2021. u 13:03

NISAM se nikome svetio i iskreno se kajem zbog svega što sam uradio, kako zbog Vinkine porodice, tako i zbog sebe i svoje porodice.

СУЂЕЊЕ ЗА УБИСТВО ВИНКЕ СТОЈАНОВИЋ: Тужилаштво тражи 20 година затвора, Синиша Бранковић: Кајем се због свега

Foto V. Đ./Privatna arhiva

Ovo je u ponedeljak pred Višim sudom u Nišu u svojoj završnoj reči istakao Siniša Branković, iz sela Radenkovac kod Sokobanje, optužen da je 7. maja prošle godine sa devet uboda nožem ubio Vinku Stojanović (67) u njenoj kući.

Zamenik tužioca Tatjana Stevanović tražila je da mu sud izrekne kaznu od najmanje 20 godina zatvora.

- Kako je dokazano, ubistvo je počinjeno iz bezobzirne osvete, jer je optuženi Stojanović smatrao da ga je Vinka prijavila zbog šumske krađe aleksinačkoj policiji. Činjenično stanje utvrđeno je dokazima i samim priznanjem optuženog, koji je samo sporio da je svojoj žrtvi uvrtao vrat. Međutim, Komisija veštaka je konstatovala povredu na vratu pokojne žene koja je mogla nastati samo na taj način - navodi Stevanovićeva.

Brankovićev branilac Milica Anđelković usprotivila se navodima tužilaštva, ističući da nije dokazano da je njen klijent izvršio teško ubistvo.

- Za postojanje teškog ubistva iz bezobzirne osvete treba da postoji motiv, a on u ovom sudskom postupku nije dokazan, ostao je samo na nivou indicije. Nije dokazano da je ubistvo počinjeno zato što je oštećena mog klijenta navodno prijavila za šumsku krađu. Nisu razjašnjene ni psihološke sklonosti ni sposobnosti okrivljenog, što je bio predmet veštačenja psihijatra i psihologa, a na čemu je odbrana insistirala. Konstatovano je samo da kod njega dolazi do lakšeg "pucanja" zbog strukture ličnosti i alkoholizma. U ovom slučaju može se raditi eventualno o običnom ubistvu, a ja molim sud da prilikom donošenja odluke uzme u obzir da sve okolnosti koje nisu potpuno razjašnjene, treba tumačiti u korist optuženog - rekla je u završnoj reči branilac optuženog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)