"NOVOSTI" SAZNAJU: Devojčica koja je popila 70 antidepresiva prebačena u Beograd - evo u kakvom je sada stanju

B. PUZOVIĆ

30. 11. 2020. u 14:39

ČETRNAESTOGODIŠNjA devojčica iz Valjeva pokušala je da se otruje lekovima, navodno revoltirana što je roditelji nisu pustili na žurku.

НОВОСТИ САЗНАЈУ: Девојчица која је попила 70 антидепресива пребачена у Београд - ево у каквом је сада стању

Novosti

U nedelju oko 16 časova primljena je, bez svesti, u Urgentni centar Opšte bolnice Valjevo, gde joj je ukazana prva pomoć, a zbog ozbiljnog zdravstvenog stanja odmah je prebačena u Institut za majku i dete u Beogradu i, saznajemo, nalazi se van životne opasnosti.

Devojčicu bez svesti su u nedelju popodne u njenoj sobi u porodičnoj kući pronašli roditelji. Prema dosadašnjim pretpostavkama, devojčica je popila više od 70 tableta antidepresiva “amizol”. U pitanju je takozvani triciklični antidepresiv, koji ima i sedativno dejstvo. Simptomi predoziranja u težim slučajevima su koma, smetnje srčane funkcije, problemi sa disanjem...

Nakon ukazane pomoći u Prijemno-urgentnom centru Opšte bolnice Valjevo, odmah je prebačena u Institut za majku i dete u Beogradu, gde je smeštena na odeljenje intenzivne nege, nije životno ugrožena, a njeno zdravstveno stanje je stabilno. O slučaju su obavešteni nadležno javno tužilaštvo i Centar za socijalni rad u Valjevu. Istraga je u toku.

Prema dosadašnjim saznanjima, veliku količinu antidepresiva popila je zbog toga što joj roditelji zbog pandemije korona virusa nisu dozvolili da sa društvom ide na neku žurku, proslavu – ističe naš izvor.

- Njeno ponašanje ničim nije nagoveštavalo da bi mogla da se odluči na ovakav postupak, nije delovalo da ima neke ozbiljnije probleme sa kojima eventualno ne bi mogla da se izbori. Ni razgovori obavljeni sa roditeljima nisu ukazivali na bilo šta u ponašanju njihove ćerke, što bi dovelo do toga da popije veliku količinu lekova. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SVETSKI DAN BORBE PROTIV DIJABETESA: Izazovi i rešenja za prevenciju i kontrolu ove hronične bolesti