TROJKA ĆUTALA PRED TUŽIOCEM: Određen pritvor osumnjičenima za učešće u ubistvu Bojana Mirkovića (34) u novobeogradskom naselju Belvil

Z. USKOKOVIĆ - S. J. MATIĆ

25. 11. 2020. u 21:01

TROJICA mladića, uhapšena pre tri dana pod sumnjom da su 12. novembra učestvovala u ubistvu Bojana Mirkovića (34) u naselju Belvil, u sredu su se u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu branila ćutanjem.

ТРОЈКА ЋУТАЛА ПРЕД ТУЖИОЦЕМ: Одређен притвор осумњиченима за учешће у убиству Бојана Мирковића (34) у новобеоградском насељу Белвил

Policija privodi osumnjičenog Lazara T. / Foto MUP

Krivicu je jedini negirao Filip I. (29), ali je odbio da odgovara na dalja pitanja tužioca. Na predlog VJT njemu i Lazaru T. (22) i Dušanu K. (32) određen je pritvor do 30 dana.

Dva dana ranije, u subotu, uhapšeni su Ivan N. (39) i Bojan K. (37), koji se terete da su postavili GPS pod auto ubijenog Mirkovića i pratili ga deset dana pre zločina. Ovaj mladić likvidiran je u podzemnoj garaži zgrade Jorgovan iza tržnog centra "Delta siti".

U saopštenju VJT navodi se da su Lazar T., Dušan K., Bojan K. i Ivan N., po prethodnom dogovoru, učestovali u ubistvu Bojana Mirkovića i to tako što je Dušan K., pored ostalog, telefonom za kriptovanu komunikaciju javljao neposrednom izvršiocu - Lazaru T. tačnu lokaciju mete.

- Osumnjičeni Filip I., državljanin Crne Gore, tereti se da je sa umišljajem pomagao u zločinu i to tako što je obećao Lazaru T. da će ga po izvršenju krivičnog dela, sakriti - navodi se u saopštenju. - To je i učinio 23. novembra kada je pokušao da ga vozilom prebaci na teritoriju BiH.

Policija je nastavila rad na ovom slučaju, jer se ne zna šta je motiv brutalne egzekucije.

- Postoje jake indicije da je ubistvo naručeno i da je plaćeno - navodi izvor "Novosti" iz istrage. - Sumnjamo da je jedna navijačka grupa dobila taj zadatak, a da su angažovali drugu, manju kriminalnu ekipu i navijače da to odrade. Lazar T. je povezan sa jednom tribinom, a Bojan K., koji je promenio prezime, u emotivnoj je vezi sa njegovom majkom. To je bio čist "poslovni" odnos i nisu poznavali žrtvu.

Sada se istražuje uloga Ivana N., koji je rođen u Nikšiću, ali ima prebivalište u Beogradu. On se, navodno, poznavao sa Mirkovićem i među njima je nedavno došlo do sukoba.

- Svi operativni podaci, koji su do sada skupljeni ukazuju da taj sukob nije bio takve prirode da bi zbog toga pala krv - navodi naš sagovornik. - Moguće je, čak, da je to inscenirano kako bi se zavarali tragovi. Jer, iz svega se da zaključiti da su bar dvojica osumnjičenih, kao i žrtva, bliski sa "škaljarskim klanom", pa kao da neko pokušava da to predstavi kao sukob unutar istog klana. A, to nije sigurno. Sumnjamo da neko pokušava da istragu usmeri na drugu stranu. Moguće da su iz tog razloga neki ljudi namerno umešani, dat im "posao", a da nisu ni znali ko je meta.

POKUŠAO I UBISTVO - NOŽEM

POLICIJA je prvi put Lazara T. uhapsila sa 18 godina zbog teškog ubistva u pokušaju. On se na beogradskom Trgu Slavija posvađao sa dvojicom momaka i izvadio nož. Sve se događalo 18. februara 2016. godine u popodnevnim satima. Jednom mladiću je zadao više ubodnih rana u telo, a drugog je ubo u koleno. Zbog ovoga je bio osuđen na četiri godine zatvora. Nedavno je izašao sa robije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života