OD JEDNE NOVČANICE "PRAVIO" TRI: Podignuta optužnica protiv francuskog državljana E. K. (32) zbog prevare "teške" 100.000 evra

N. B.

18. 11. 2020. u 12:00

PRVO osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv francuskog državljanina E. K. (32) osumnjičenog za prevaru "tešku" 100.000 evra.

ОД ЈЕДНЕ НОВЧАНИЦЕ ПРАВИО ТРИ: Подигнута оптужница против француског држављана Е. К. (32) због преваре тешке 100.000 евра

Foto MUP

Prema informacijama koje smo dobili ona je prosleđena nadležnom sudu na proveru, a ukoliko bude potvrđena biće zakazan početak suđenja.

Francuz je uhapšen u septembru, a kako je tada policija saopštila, svojoj žrtvi se predstavio kao državljanin Kameruna, dovodeći ga u zabludu da uz pomoć određenih sredstava i veština, od jedne originalne novčanice, može da napravi tri, takođe originalnih novčanica. Tvrdi se da su se sastali u jednom beogradskom hotelu, gde mu je oštećeni predao 100.000 evra. Optuženi je, prema onome što je saopšteno, uzeo novac, a zatim se nakratko udaljio, kako bi ga zamenio običnim papirom, koji je upakovao u istu kesu i predao je oštećenom, a zatim napustio hotel.

U Prvom tužilaštvu vodi se istraga protiv osumnjičenih, kojima se na teret stavlja da su nudili ljudima skidanje crne magije. Nakon što bi stupili u kontakt sa zainteresovanima, dolazili bi u njihove stanove i navodno zahtevali da za ugovorenu seansu pripreme određenu količinu deviza ili zlata, koje su zatim odnosili. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna