KRIVICU PRIZNALO 18 ČINOVNIKA: Posle hapšenja bivših i sadašnjih funkcionera u Prijepolju, Arilju i Novom Pazaru

E. V. N.

17. 11. 2020. u 11:45

OD 28 osoba koje su prošle nedelje uhapšene zbog sumnje da su u opštinama Prijepolje, Arilje i gradu Novom Pazaru, zloupotrebile svoje službene položaje, njih 18 već je priznalo krivicu i zaključilo sporazume sa Posebnim odeljenjem Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu za suzbijanje korupcije.

КРИВИЦУ ПРИЗНАЛО 18 ЧИНОВНИКА: После хапшења бивших и садашњих функционера у Пријепољу, Ариљу и Новом Пазару

Foto Ilustracija, D. Pozderović

Većina onih koji nisu priznali krivicu, braniće se sa slobode.

To, međutim, nije slučaj sa bivšim predsednikom opštine Prijepolje Dragoljubom Zindovićem, osumnjičenim za zloupotrebu položaja i trgovinu uticajem, kojem je posle saslušanja određen pritvor. U pritvoru se nalazi i M. M. iz Prijepolja, član Komisije za dodelu budžetskih sredstava u sportu.

Prema onome što je saopštilo kraljevačko tužilaštvo, svi ostali članovi Komisije, njih petoro su zaključili sporazume, koje treba da potvrdi nadležni sud. Protiv N. S., takođe člana pomenute Komisije i direktora Turističke organizacije, podneta je krivična prijava u redovnom postupku, a njegovo saslušanje biće naknadno zakazano. Pod istragom ovog tužilaštva ostaje direktor Predškolske ustanove "Miša Cvijović" I. K. i ona će se braniti sa slobode.

NAGODBA Emin Omerović, Foto V. N.

Svi uhapšeni funkcioneri lokalne samouprave Novog Pazara zbog sumnje da su činili mahinacije tokom javnih nabavki pušteni su da se brane sa slobode, a jedan od njih već se nagodio sa Tužilaštvom. Reč je o bivšem direktoru "Gradske čistoće" Eminu Omeroviću, koji je, priznao da je zloupotrebio položaj.

NEDELjKOVIĆ SKLOPIO SPORAZUM

DEVET od 10 osumnjičenih iz Arilja zaključilo je sporazume, i to bivši predsednik Opštine Miloš Nedeljković (na slici), koga terete za zloupotrebu položaja. Izvršenje istog krivičnog dela priznali su i predsednik Mesne zajednice Kruščica, T. K., odgovorno lice u privrednom društvu iz Arilja J. M., načelnik Opštinske uprave G. P. i njegov zamenik R. N. V.

Foto V. N.

Predsednik FK Budućnost iz Arilja M. S. priznao je krivično delo pranje novca, a isto delo priznao je i vlasnik preduzetničke radnje Ž. R. Zamenik predsednika Opštine B. V. priznao je falsifikovanje službene isprave. Bivši predsednik opštine Arilje Z. T. osumnjičen je za zloupotrebu i trgovinu uticajem, ali je protiv njega prijava podneta u redovnom postupku i biće naknadno saslušan.

Bivši član Gradskog veća, a sada zaposleni u Gradskoj upravi, M. D. tereti se da je počinio četiri krivična dela trgovina uticajem, a pomoćnik gradonačelnika Novog Pazara Ensar Škrijelj dva. Nekadašnji direktor Zavoda za urbanizam S. Lj. osumnjičen je za zloupotrebu službenog položaja, a radnik Kulturnog centra A. I. za zloupotrebu u vezi sa javnom nabavkom.

Hapšenje visokih funkcionera Gradske uprave Novog Pazara, članova Sandžačke demokratske partije, izazvalo je burno reagovanje lokalnih političara. Gradonačelnik Novog Pazara, Nihat Biševac stao je u njihovu odbranu poručivši da je "uveren da privedeni radnici i funkcioneri Gradske uprave nisu zloupotrebili svoj položaj da bi dobili ličnu i materijalnu korist".

Sandžačka demokratska partija ocenila je da je "reč o časnim, poštenim i porodičnim ljudima", oštro osudivši način na koji su uhapšeni. Osnivač te stranke i bivši ministar u Vladi Srbije Rasim Ljajić kazao je "da je siguran da će se potvrditi da su uhapšeni nevini, da nisu uzeli ni dinara i da je siguran u njih kao u sebe".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!