TROJICU PRIMORAVALI DA KRADU U BELGIJI Saslušana petočlana grupa osumnjičena za trgovinu ljudima

Lj.P.

03. 11. 2020. u 09:18

PETOČLANOJ grupi osumnjičenoj za trgovinu ljudima na teritoriji Srbije i Kraljevine Belgije, posle saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu, sudija za prethodni postupak je odredio pritvor do 30 dana.

ТРОЈИЦУ ПРИМОРАВАЛИ ДА КРАДУ У БЕЛГИЈИ Саслушана петочлана група осумњичена за трговину људима

Foto: Depositphotos

Zbog postojanja opasnosti da bi boravkom na slobodi mogli da utiču na svedoke, ali i da  ponove krivično delo za koje se sumnjiče, iza rešetaka su ostali M.R. (36), M.I. (39), R.M. (34), V.V. (57) i I.J. (40) svi iz okoline Žablja, a uhapšeni su posle višmesečne međunarodne istrage.


Oni se terete da su, kao članovi kriminalne grupe čiji je, kako se sumnja, organizator M.R., od februara 2019. godine, trojicu srpskih državljana, dovođenjem u zabludu da će u Belgiji raditi dobro plaćen posao molera, odveli u ovu zemlju gde su ih primoravali da kradu. Prisiljavali su ih da svakodnevno kradu nekoliko tona bakra i drugog metala iz fabrika u gradu Šarloa, koje su zatim prodavali na otpadima.

Na taj način, članovi kriminalne grupe dnevno su, protivpravno pribavljali sume od hiljadu di 1.500 evra. Tim novcem su, kako se sumnja , kupovali nekretnine, automobile i koristili za lične potrebe.  Pretresom stanova u kojima borave osumnjičeni policija je pronašla oko 5.000 evra, dva pištolja  sa municijom, veću količinu zlatnog nakita i više mobilnih telefona.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024