OVO JE TRUDNA FILIPINKA KOJA U SRBIJI ČEKA IZRUČENJE: Advokat tvrdi da joj je ugrožen život, oštetili Amerikance za 70 miliona dolara

D. Alihodžić

29. 10. 2020. u 21:22

I DALjE je neizvesna sudbina jedanaest osumnjičenih za digitalnu prevaru, koji u zatvoru u Srbiji očekuju odluku o izručenju organima SAD.

ОВО ЈЕ ТРУДНА ФИЛИПИНКА КОЈА У СРБИЈИ ЧЕКА ИЗРУЧЕЊЕ: Адвокат тврди да јој је угрожен живот, оштетили Американце за 70 милиона долара

Foto: Privatna arhiva

Oni su prevarama navodno oštetili američke državljane za oko 70 miliona dolara, a najosetljivije je pitanje Filipinke Ksenije Mej Atilano, koja je u pritvoru iako je pred porođajem.

Advokat Milan Petrović kaže da je pritvaranje Ksenije Fej Atilano "nehumano i protivno svim međunarodnim standardima i normama". On upozorava da je njoj i nerođenom detetu ugrožen život.

Foto: Privatna arhiva

- Još pre nedelju dana obratili smo se sudiji Milanu Dilpariću da joj se ukine pritvor i zameni nekom od alternativnih mera, jer ona svakog časa može da se porodi. Nehumano je da žena čeka porođaj u Centralnom zatvoru, pogotovu što se dva puta do sada porađala carskim rezom. Ukoliko joj se ne bude pružila medicinska pomoć, kada krene porođaj moglo bi da dođe do pucanja materice i fatalnog ishoda - kaže advokat Petrović.

Ksenija se 2005. udala za Kristijana Krstića, sa kojim ima dvoje dece od osam i četiri godine, a stara se i o njegovoj maloletnoj ćerki iz prethodnog braka. Upoznali su se na Filipinima, jer je Kristijan živeo svuda po svetu, a rodom je iz belopalanačkog sela Špaje.

Američke vlasti su ga označile kao "mozak" grupe koja je od januara 2014.godine pa sve do sredine ove godine "napravila, promovisala, reklamirala i organizovala lažne investicione platforme iz Kine, Australije, sa Filipina i iz Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!