OVO JE TRUDNA FILIPINKA KOJA U SRBIJI ČEKA IZRUČENJE: Advokat tvrdi da joj je ugrožen život, oštetili Amerikance za 70 miliona dolara

D. Alihodžić

29. 10. 2020. u 21:22

I DALjE je neizvesna sudbina jedanaest osumnjičenih za digitalnu prevaru, koji u zatvoru u Srbiji očekuju odluku o izručenju organima SAD.

ОВО ЈЕ ТРУДНА ФИЛИПИНКА КОЈА У СРБИЈИ ЧЕКА ИЗРУЧЕЊЕ: Адвокат тврди да јој је угрожен живот, оштетили Американце за 70 милиона долара

Foto: Privatna arhiva

Oni su prevarama navodno oštetili američke državljane za oko 70 miliona dolara, a najosetljivije je pitanje Filipinke Ksenije Mej Atilano, koja je u pritvoru iako je pred porođajem.

Advokat Milan Petrović kaže da je pritvaranje Ksenije Fej Atilano "nehumano i protivno svim međunarodnim standardima i normama". On upozorava da je njoj i nerođenom detetu ugrožen život.

Foto: Privatna arhiva

- Još pre nedelju dana obratili smo se sudiji Milanu Dilpariću da joj se ukine pritvor i zameni nekom od alternativnih mera, jer ona svakog časa može da se porodi. Nehumano je da žena čeka porođaj u Centralnom zatvoru, pogotovu što se dva puta do sada porađala carskim rezom. Ukoliko joj se ne bude pružila medicinska pomoć, kada krene porođaj moglo bi da dođe do pucanja materice i fatalnog ishoda - kaže advokat Petrović.

Ksenija se 2005. udala za Kristijana Krstića, sa kojim ima dvoje dece od osam i četiri godine, a stara se i o njegovoj maloletnoj ćerki iz prethodnog braka. Upoznali su se na Filipinima, jer je Kristijan živeo svuda po svetu, a rodom je iz belopalanačkog sela Špaje.

Američke vlasti su ga označile kao "mozak" grupe koja je od januara 2014.godine pa sve do sredine ove godine "napravila, promovisala, reklamirala i organizovala lažne investicione platforme iz Kine, Australije, sa Filipina i iz Srbije".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZELENE VEŠTINE U LJUDSKIM RESURSIMA: Zaštitimo životnu sredinu kroz svoj rad