PRIMEDBA NA NALAZE VEŠTAKA: Nastavljeno suđenje N. S. (21) optuženom za obljubu dečakaA (13) iz okoline Kladova

V. Đ.

22. 10. 2020. u 11:35

NA suđenju N. S. (21) iz okoline Kladova, koji se tereti da je pre dve godine više puta silovao dečaka, tada trinaestogodišnjaka, veštaci su se izjasnili da je počinilac u trenutku izvršenja zločina, bio na intelektualnom nivou mladića od 17, a žrtva deteta od 10 godina.

ПРИМЕДБА НА НАЛАЗЕ ВЕШТАКА: Настављено суђење Н. С. (21) оптуженом за обљубу дечакаА (13) из околине Кладова

Foto arhiva

Međutim, njihov nalaz su osporili stručni savetnici, psiholog i psihijatar, uz obrazloženje da je nalaz veštaka manjkav, nejasan i nedorečen. Zbog toga sada Viši sud u Negotinu treba da odluči da li će prihvatiti ili odbiti nalaze i naložiti novo veštačenje, koje treba da pokaže i da li bolesni dečak spada u kategoriju nemoćnih lica.

U tom slučaju, umesto maksimalnih pet, N. S. bi mogao biti osuđen na najmanje 10 godina zatvora.

SLAO PORUKE GDE DA SE NAĐU

- DEČAKU je N. S. slao SMS poruke gde treba da se nađu, a obično bi maloletnik odlazio u kamenu kuću na obali Dunava - nastavlja naš izvor. - On je ispričao i da ga je N. S. napastvovao i na drugim mestima, kao i da se to desilo nekoliko puta tokom 2018. godine, kada ga je, u više navrata, silovao i prisiljavao da ga oralno zadovoljava.

Žrtva silovanja, ima tri dijagnoze psihičkog poremećaja i više puta je stacionarno lečen u specijalizovanim ustanovama. Uz to, njega je, uz primenu sile, podmetanja grlića od slomljene flaše pod grlo i pretnjom da će mu pobiti porodicu obljubio i komšija D. S. (38), koji je, kako je ustanovljeno 2018, silovao i jednog devetogodišnjaka iz susednog sela, zbog čega je pravosnažno osuđen na 13,5 godina zatvora. Kada se vratio sa lečenja iz Beograda, obljubio ga je i N. S., kome se sada sudi.

Novi slučaj silovanja otkriven je kada se dečak požalio psihologu kladovskog Centra za socijalni rad, kome je jednom prilikom spomenuo kako ga nije napastvovao samo D. S. Psiholog je uspeo da od dečaka čuje sve detelje obljube, a on je kao počinioca tada naveo N. S. koji je, tokom saslušanja, priznao da je imao seksualni odnos sa maloletnikom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili