HRVATSKI DRŽAVLjANI VARALI SRPSKE PRIVREDNIKE PREKO LAŽNOG SAJTA ZA PRIVREDNE REGISTRE: Uplatnica najzad stigla do zatvorskih rešetaka

V.N.

04. 10. 2020. u 09:20

ХРВАТСКИ ДРЖАВЉАНИ ВАРАЛИ СРПСКЕ ПРИВРЕДНИКЕ ПРЕКО ЛАЖНОГ САЈТА ЗА ПРИВРЕДНЕ РЕГИСТРЕ: Уплатница најзад стигла до затворских решетака

Foto Tanjug

PRIPADNICI Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije uhapsili su hrvatske državljane H. P. (1987) i J. K. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo prevara.

Kako je saopštio MUP, oni su osumnjičeni da su preko privrednog društva registrovanog u Srbiji "Digitalna platforma" i internet sajta www.privredni-registar.rs dovodili u zabludu ovlašćena lica u privrednim subjektima na teritoriji Republike Srbije. Oni su im slali uplatnice putem pošte, da uplate novac radi upisa u ovaj privredni registar, uz napomenu da ako to ne učine do određenog datuma, moraće da uplate veći iznos.

Osumnjičeni su na taj način, prikrivanjem činjenica, dovodili i održavali u zabludi ovlašćena lica u privrednim subjektima da će, uplatom traženog iznosa, biti upisani u registar koji vodi neki državni organ, i protivpravno prisvojili iznos od više od 6.000.000 dinara.

Protiv tridesetdvogodišnjeg hrvatskog državljanina koji je osumnjičen za isto krivično delo, a za kojim policija intenzivno traga, biće podneta krivična prijava, dodaje se u saopštenju.

Kako su "Novosti" pisale pre nekoliko dana, firmu "Digitalna platforma" registrovao  je Hrvat Kristijan Grubišić u februaru ove godine na Novom Beogradu sa osnivačkim kapitalom od 1.000 dinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Sasa

04.10.2020. 10:50

Ne znam da li ove osobe isto rade u hrvatskoj, ali znam da identicne prevare se rade i u hrvatskoj sa istom adresom sajta. Ali u hrvatskoj ih niko krivicno ne tera. Fora im je da imaju vezu negde gde isti dan kad se osnuje firma i preduzetnicka radnja (kako oni kazu obrt) salju kovertu sa uplatnicom sa istim tekstom kao sto je u clanku, ljudi u strahu od veceg troska uglavnom nasednu i uplate. Ali to je sve apsolutna PREVARA.

NN

04.10.2020. 11:14

Ко је крив онима што су намагарчени кад не читају шта пише. У допису уредно стоји назив фирме са све доо на крају, тако да је јасно да није пошиљалац државна институција. Назив сајта није забрањен и сасвим одговара гомили сличних који објављују преглед основних података и бонитета привредних друштава, а и регистрованој делатности. Нема шансе да буду осуђени.