Ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba obišli porodice poginulih pilota

Novosti online

26. 09. 2020. u 14:17

Министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба обишли породице погинулих пилота

Foto Tanjug

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović obišli su porodice poginulih pilota majora Dejana Krsnika i kapetana prve klase Zvonka Vasiljevića, koji su izgubili živote u padu aviona MiG-21 u rejonu sela Brasina kod Malog Zvornika.

Porodice su sa ministrom i načelnikom Generalštaba obišli i komandant RViPVO general-major Duško Žarković, komandant 204. vazduhoplovne brigade pukovnik Brane Krnjajić i kolege iz jedinice.

Oni su izrazili saučešće porodicama poginulih pilota, preneli izraze saučešća predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića i poručili da je strašna nesreća koja se juče dogodila zabolela ne samo porodice i prijatelje, već sve pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske i građane Srbije koji cene danonoćni rad i budnost pilota Ratnog vazduhoplovstva.

- Znamo koliko predanosti i odricanja traži njihov poziv, koliko rizika nosi u ispunjavanju časnog zadatka čuvanja našeg neba i sigurnosti svih nas - saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Kako se navodi, ratno vazduhoplovstvo izgubilo je dvojicu vrhunskih, iskusnih pilota, dobre ljude omiljene u kolektivu.

- Sve zadatke izvršavali su odgovorno, odani svojoj oficirskoj profesiji i svom narodu. Bili su deo našeg ponosa i teško nam pada što nisu više ni sa vama, ni u našem stroju odbrane - kaže se u saopštenju.

Ministar Vulin i general Mojsilović rekli su porodicama da neće biti zaboravljeni.

- Čuvajući uspomenu na majora Krsnika i kapetana prve klase Vasiljevića, Vojska Srbije brinuće o vama kao o svojima, kao što brine o svakom u velikom kolektivu ljudi koji su život zavetovali otadžbini - poručili su.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)