UBILI SU MI OCA, NE ZNAM ZAŠTO: Ubijeni Dragan je video ubice, podigao ruke - a onda je počela pucnjava (FOTO/VIDEO)

Novosti online/Kurir

10. 09. 2020. u 23:01

DRAGAN Ristić Čađa (61), ugostitelj i kum aktera dokumentarnog filma "Vidimo se u čitulji" Željka Rutovića, ubijen je juče oko 8.15 u blizini svoje kuće u beogradskom naselju Kaluđerica.

УБИЛИ СУ МИ ОЦА, НЕ ЗНАМ ЗАШТО: Убијени Драган је видео убице, подигао руке - а онда је почела пуцњава (ФОТО/ВИДЕО)

Novosti

Nepoznati napadač, za kojim policija traga, ispalio je tri hica u Ristića, a potom pobegao sivim "pasatom", koji je nedugo posle zločina nađen zapaljen u Mirijevu. U ugljenisanom karavanu nađen je pištolj sa prigušivačem.

Zločin se dogodio kada je Ristić iz dvorišta izašao svojim "audijem" i, kako se pretpostavlja, krenuo na posao. Napadač, koji je  detaljno isplanirao likvidaciju, čekao ga je u blizini. Čim je krenuo, pošao je za njim kolima i, kao se pretpostavlja, inscenirao udes.

- Dragan je išao Ulicom proleterskih brigada ka Smederevskom putu, za njim je išao auto, u kom su bile dve žene, a za njima sivi "pasat". "Pasat" je prestigao žene u autu i udario u Draganova kola, zbog čega se on zaustavio i izašao, verovatno da vidi štetu.

Tada je ubica krenuo ka njemu sa pištoljem, a on je podigao ruke uvis i napadač je pucao - kaže izvor i nastavlja:

- Dragan je pao, a ubica se okrenuo i pošao ka svom auto, kada je ugledao žene u kolima koja je prethodno obišao. Držao je pištolj prema njima, praktično ih je nišanio, ali je onda spustio oružje, seo u auto i otišao.

- Auto je i dalje radio, on je ležao na stomaku. Prvo sam pomislio da je pešak i da je pregažen. Odmah sam pozvao policiju i Hitnu - kaže komšija. Izvor kaže da je likvidirani Ristić bio poznat u Kaluđerici, jer je godinama držao klub "Hram".

- Važio je za autoritet, gledali su ga sa strahopoštovanjem. Držao je lokalnu diskoteku, a nedavno je zakupio i restoran na Košutnjaku. Imao je i neku firme - kaže izvor.

Novosti

Na mestu zločina juče je bio i Ristićev sin Milutin, koji je pre tri godine izašao iz zatvora.

- U šoku smo, ne znam zbog čega su mi ubili oca. Bio je dobar čovek, on je samo ugostitelj - rekao je kratko sin. Kako saznaje Kurir, porodica je istražiteljima rekla da ne znaju ko bi mogao da ubije Dragana, jer do sada nisu imali problema, niti znaju da mu je neko pretio. 

- Potvrdili su da se nedavno dogodio incident, kada je ispred diskoteke "Hram", koju zvanično vode jedan od sinova i ćerka pokojnog, bačena bomba.

U toj eksploziji niko nije nastradao, a ispitaće se da li su bacanje bombe u junu i jučerašnje ubistvo povezani - kaže izvor i dodaje da je u poslednje vreme Ristić sa jednim od sinova bio posvećen vođenju restorana "Košuta". 

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati