U SEKUNDI IZGUBILI I ĆERKU I UNUČE: Poginuloj trudnici nije bila prva nesreća, komšije skrhane nakon udesa kod Dobanovačke petlje

Novosti online

10. 09. 2020. u 17:55

SMILjANA T. (35), inače trudnica u sedmom mesecu, i Predrag G. (41), oboje iz Sremske Mitrovice, poginuli su juče ujutro u nesreći na auto-putu kod Dobanovačke petlje kada je "pežo 3008" u kome su bili podleteo pod kamion parkiran u zaustavnoj traci.

У СЕКУНДИ ИЗГУБИЛИ И ЋЕРКУ И УНУЧЕ: Погинулој трудници није била прва несрећа, комшије скрхане након удеса код Добановачке петље

Foto: Facebook

U nesreći su povređeni vozač "pežoa" Kristijan S. i putnik Alen L. Šta je uzrok saobraćajne nesreće u kojoj je dvoje poginulo, a dvoje povređeno, pokazaće istraga. Prema saznanjima "Blica", "pežo 3008", kojim je upravljao Kristijan S. i u kome je bilo još troje putnika, krenuo je iz Sremske Mitrovice u Surčin. Svi oni krenuli su na posao, a Smiljana T. je sedela na mestu suvozača.

Na autoputu kod Dobanovačke petlje, međutim, vozač "pežoa" je iz još neutvrđenih razloga iz srednje skrenuo u zaustavnu traku, pa je vozilo podletelo pod parkiran kamion "EHL transporta". Kamiondžija je prethodno zaustavio vozilo jer je kamionu pukla guma i trebalo je da je zameni.

Prilikom podletanja, prednji deo "pežoa" bukvalno se potpuno smrskao, a od zadobijenih povreda trudnica koja je sedala na mestu suvozača i Predrag G, na zadnjem sedištu, zadobili su smrtonosne povrede. Vozač i drugi putnik sa zadnjeg sedišta su povređeni, a njih su iz uništenog automobila izvlačili vatrogasci koji su morali da seku "pežo 3008".

Povređeni su prevezeni u Zemunsku bolnicu, dok su tela stradlih poslata na Institut za sudsku medicinu.

Dalja istraga će utvrditi zašto je vozač "pežoa", koji je trenutno u bolnici, skrenuo u zaustavnu traku, da li ga je nešto omelo pa je izgubio kontrolu nad volanom. Odmah posle nesreće izjavu je dao i kamiondžija na čijem teretnom vozilu je pukla guma, pa je svoje vozilo parkirao u zaustavnu traku da bi zamenio pneumatik.

Meštani Sremske Mitrovice u neverici su primili vest da je dvoje njihovih sugrađana poginulo u saobraćajnoj nesreći kod Dobanovačke petlje.

- Smiljana je radila u firmi Kristijana K. u Sremskoj Mitrovici. Poslednjih meseci je radila u Surčinu, da li za istog gazdu ili nekog drugog ne znamo, ali je putovala na posao. Moguće je da gazda ima neki ogranak firmi pa se ona tamo premestila zbog svog novog emotivnog partnera - kažu poznanici Smiljane T.

Mlada žena je bila udata, ali se od prvog supruga razvela pre dve-tri godine. Posle razvoda, Smiljana je živela kod svojih roditelja. Sa njima živi i njena 84-godišnja baba, dok je brat sa svojom porodicom u Beogradu. Porodica je svojevremeno izbegla iz Hrvatske i skućili su se u Sremskoj Mitrovici.

- Divna devojka, mlada žena. Kulturna. Znam da je radila nešto u kancelariji, administracije jedne ovdašnje firme. Pre nekoliko meseci starijim komšijama je pomagala da se prijave za onih sto evra. Stari ne znaju da rukuju kompjuterima, pa je ona svima izlazila u susret i slala njihove zahteve - pričaju komšije stradale Smiljane.

Retko ko od suseda Smiljanine porodice juče je imao snage da njenim roditeljima i babi izjavi saučešće.

- Jadni ljudi. U trenutku su izgubili i ćerku i unuče. To je trebalo da bude prvo Smiljanino dete. Otac je otišao u Beograd. Ne dao bog nikome, ćerku će vratiti u kovčegu. Verujemo da Smiljanina baka i ne zna za tragediju. Stara je i pitanje je kako će to preživeti. Strašno - kažu komšije i dodaju da do skoro nisu ni znali da je Smiljana trudna.

Jučerašnja saobraćajna nesreća nije prva u kojoj je učestvovala Smiljana. Prema rečima komšija, još dok je išla u školu, pala je sa motora i imala prelom noge. Na motoru je bila sa tadašnjim dečkom.

Stradalog Predraga G. poznanici Smiljane T. ne poznaju dobro, ali navode da su čuli da njegova porodica stanuje u mitrovačkom naselju Kamenjar. I on je radio u Surčinu, ali ne znaju da li u istoj firmi sa Smiljanom.

(Blic)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

IZBODEN MUŠKARAC U KRUŠEVCU: Lekari mu se bore za život