TUKLI SU IH I SEKLI STAKLOM: Nastavlja se suđenje za napad na policajca i zatvorskog čuvara u Sremskoj Mitrovici, snimak otkriva napadače?

S. KOSTIĆ

22. 08. 2020. u 13:00

PRED Višim sudom u Sremskoj Mitrovici, 10. septembra biće nastavljeno suđenje sedmočlanoj kriminalnoj grupi zbog sumnje da su počinili krivično delo pokušaj teškog ubistva.

ТУКЛИ СУ ИХ И СЕКЛИ СТАКЛОМ: Наставља се суђење за напад на полицајца и затворског чувара у Сремској Митровици, снимак открива нападаче?

Foto: Privatna arhiva

Na optuženičkoj klupi su Vlatko Tojagić, Milan i Živan Dragojlović, Mladen Vukelić, Filip Milutinović i Bojan Pavlović, dok je Milenko Vukelić u bekstvu. Na teret im se stavlja da su teško povredili policajca Vladimira Nedeljkovića i zatvorskog čuvara Miroslava Manjoša.

Za ovaj glavni pretres najavljeno je izvođenje glavnog dokaza, tačnije predstavljanje veštačenja snimaka sa video-nadzora. Tada bi trebalo da se tačno utvrdi ko je od osumnjičenih u tuči naneo povrede Nedeljkoviću i Manjošu u ugostiteljskom objektu, koji je bio u sklopu "Carske palate" u Sremskoj Mitrovici.

Ovaj događaj od decembra 2017. potresao je ne samo meštane Sremske Mitrovice, kada su u javnosti objavljene fotografije isečenih po glavi i telu policajca i zatvorskog čuvara. Tokom dosadašnjeg sudskog procesa, koji traje dve i po godine, saslušano je oko 20 svedoka, a svi optuženi osim Milenka Vukelića su u pritvorskoj jedinici KPZ u Sremskoj Mitrovici.

- Kvalifikacija krivičnog dela je prestrogo postavljena još tokom istrage, a odbrana tokom suđenja to treba da dokaže - navodi advokat Ljubica Silić.

Njen kolega Ivan Tatić koji brani Dragojloviće, smatra da je bilo propusta tokom istrage i da je ona ostala "okrnjena" za neuropsihijatrijsko veštačenje njegovih klijenata.

Foto: Privatna arhiva

Vladimir Nedeljković

Do incidenta je došlo kada je u lokalu izbila tuča u kojoj su sedmorica muškaraca zadala više udaraca rukama, stolicama i razbijenim flašama, Nedeljkoviću i Manjošu. U tom metežu iz dva različita pištolja ispaljena su dva projektila, od čijeg je rikošeta povređen policajac, ali i dve devojke koje su bile u lokalu.

BEZ IZJAVE DOK TRAJE POSTUPAK

OŠTEĆENI Nedeljković nije želeo da govori za "Novosti", kako je rekao, dok traje sudski proces. Ugostiteljski objekat u kojem je došlo do incidenta, veoma brzo je zatvoren i od tada više ne radi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije