UCENJIVAO ZLATARA LAŽNOM DEVOJČICOM: U selu kraj Žagubice policija privela M. S. zbog pokušaja klevete

V. Đ.

14. 08. 2020. u 22:00

POLICIJA je privela M. S. (50), rodom iz sela u okolini Žagubice, jer je putem jednog neregistrovanog portala iz inostranstva, koji izveštava o događajima iz Srbije, pokušao da uceni i okleveta Ž. M. (66), vlasnika zlatare iz Žagubice.

УЦЕЊИВАО ЗЛАТАРА ЛАЖНОМ ДЕВОЈЧИЦОМ: У селу крај Жагубице полиција привела М. С. због покушаја клевете

Žagubica / Novosti

Osumnjičeni je tvrdio da je zlatar putem "Vajbera" pokušao da namami i obljubi petnaestogodišnjakinju, koja uopšte i ne postoji.

- Na tom portalu je objavljena lažna prepiska između mog oca i nepostojeće devojčice - ispričala nam je S. M., ćerka zlatara. - Bez ikakve provere, na tom portalu je objavljeno da je, navodno moj otac pokušao da namami devojčicu, nudeći joj neku vrstu "iznenađenja".

Kako nam je ispričala, njen otac je pronašao posao M. S. u Beogradu na građevini, ali ga ovaj nije obavio do kraja, već se vratio u zavičaj.

- M. S. je onda pozvao prijatelja mog oca, kod kog je radio i tražio da mu plati, na šta mu je ovaj odgovorio da će to učiniti čim završi posao - nastavlja S. M. - Nakon toga, M. S. je pozvao mog oca i tražio da mu on plati, ali mu je ovaj sugerisao da bi bilo korektno da završi započeti posao, jer je takav dogovor.

Nakon toga, M. S. je Ž. M. poslao poruku na društvenim mrežama, sa otvorenom pretnjom, da će mu se osvetiti u najskorijoj budućnosti.

- Bili smo šokirani kada smo na tom portalu videli navodnu prepisku između mog oca i nepostojeće devojčice - u neverici ističe S. M. - Kroz ceo tok lažne prepiske insinuira se da je moj otac pedofil.

Ćerka Ž. M. kaže da je odmah pozvala nadležne na portalu, zahtevajući da povuku tu lažnu vest, koja je objavljena bez ikakvih provera, kao i sa zamagljenim licem njenog oca. Sa tog sajta su joj, kako ističe rekli da to neće učiniti i uputili je da zatraži veštačenje poruka sa "Vajbera":

- Moj otac je zbog svega ovoga završio u bolnici, jer je predstavljen kao monstrum, a on je čovek koji je sinonim za poštenje i ljudskost, koji je veoma cenjen u našoj sredini. Odmah smo obavestili policiju, koja je ustanovila da je prepiska lažna, posle čega je M. S. priveden.

STOP NEISTINITIM VESTIMA

PREDMET je već prosleđen nadležnom Tužilaštvu, koje M. S. tereti za niz krivičnih dela, a i porodica oštećenog je najavila da će protiv njega podneti privatnu prijavu, baš kao i protiv portala.

- Tražićemo milionsku odštetu, jer se konačno mora, jednom zasvagda, stati na put lažnim vestima i ucenama - poručuje Ž. M.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

SVETSKI DAN URBANISTIČKOG PLANIRANJA: Prilika da se istakne uticaj urbanizma na kvalitet života