IZNOVA O PUCNjAVI U “MANILI”. Ukinuta presuda Ivanu Pavloviću iz Niša

J. ĆOSIN

ponedeljak, 10. 08. 2020. u 21:25

ИЗНОВА О ПУЦЊАВИ У “МАНИЛИ”. Укинута пресуда Ивану Павловићу из Ниша

Uviđaj posle pucnjave / Foto J. Ćosin

NIŠLIJI Ivanu Pavloviću (33), koji je osuđen na 20 godina zatvora jer je 17. juna 2018. na Trgu kralja Milana u centru grada na Nišavi, pucajući iz "kalašnjikova", ranio trojicu policajaca i radnika obezbeđenja kafića "Manila", ponovo će se suditi početkom septembra.

Apelacioni sud u Nišu ukinuo je prvostepenu presudu Višeg suda iz decembra prošle godine i naložio ponovno suđenje, jer tokom postupka, kako je utvrđeno, nije dokazano da je bilo elemenata pokušaja teškog ubistva, za šta je, između ostalog, prvobitno osuđen.

Kako je utvrđeno tokom sudskog postupka, Pavlović je 17. juna 2018. ranio radnika obezbeđenja Aleksandra Đorića, a zatim i policijskog sužbenika Miloša Miloševića, koji ga je razoružao, dok su od rikošetiranih hitaca povređeni i policajci Jovan Savić i Ivan Đorđević.

Apelacija ističe da nije navedeno na osnovu čega je sud smatrao da je pucanjem u noge radniku obezbeđenja, zatim pucanjem u noge policajcu prilikom otimanja o pušku i pogotkom rikošeta u dva policajca, pokušao da ih sve ubije.

- Reč je o obesnom, ničim izazvanom nasilničkom i bezobzirnom ponašanju koje prevazilazi sve razumne granice, ali optuženom treba suditi za radnje koje je učinio, pa, ako se ispostavi da je kriv, treba ga i kazniti. U konkretnom slučaju, optuženom se na teret stavlja krivično delo čije izvršenje uopšte nije dokazano - stoji u odluci Apelacionog suda.

OPTUŽENI OSTAJE U PRITVORU

Kako stoji u odluci Apelacionog suda, Pavlović i dalje ostaje u pritvoru, gde se nalazi već dve godine. Ovakva odluka je doneta da ne bi ponovio delo koje mu se stavlja na teret.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Dragan

10.08.2020. 23:51

Odlično je što ste u tekstu citirali deo sramne odluke Apelacionog Suda, kojom se vrlo lepo pokazuje da su sudije tog suda zaštitile kriminalca koji je automatskom puškom pucao na službenike Policije i ranio ih, umesto da potvrde izrečenu prvostepenu presudu od 20 godina zatvora koja je sasvim adekvatna. Sudije koje su napisale takvo sramno obrazloženje da se naloži novo suđenje treba smeniti po hitnom postupku, a unaprediti sudiju koji je imao hrabrosti da sudi po zakonu i pravdi i takvog kriminalca osudi na 20 godina zatvora. Nadam se da će na novom suđenju ta presuda biti ponovo potvrđena.

golub

11.08.2020. 06:36

Najbolje bi bilo da ga pustite i da mu platite odstetu za boravak u zatvoru . E drzavo , a gde je posao i sta je hteo sa automatskom puskom , odakle mu ista . Ako ovako pokusavamo da zaustavimo ovo sto je uzelo maha na nasim ulicama onda je ovo kraj .