OPTUŽNICA ZA UBISTVO: Posle svađe bivšoj devojci ZARIO NOŽ u vrat i grudi, izbo je jer nije htela da mu se vrati?

Lj. PRERADOVIĆ

30. 07. 2020. u 22:22

VIŠE javno tužilaštvo u Novom Sadu podiglo je optužnicu protiv crnogorskog državljanina Dejana Dabovića (28) iz Herceg Novog.

ОПТУЖНИЦА ЗА УБИСТВО: После свађе бившој девојци ЗАРИО НОЖ у врат и груди, избо је јер није хтела да му се врати?

Foto: Fejsbuk

On se tereti za teško ubistvo Dušanke Jocović (25), rodom iz istog grada, krajem decembra prošle godine u Novom Sadu, gde je devojka živela prethodnih osam godina.

Osim za teško ubistvo nekadašnje devojke, Dabović se, kako je "Novostima" rečeno u novosadskom tužilaštvu, tereti i za razbojništvo. Naime, on je, navodno, po dolasku u Novi Sad, tačnije 25. decembra 2019, preteći nožem oteo novac u jednoj kladionici u Bulevaru cara Lazara.

Dušanka je surovo ubijena 26. decembra prošle godine na ulici, ispred zgrade u Ulici Alekse Šantića 48, u kojoj je živela, prilikom povratka kući sa posla. Dabović je, kako se tvrdi, devojku, koja je imala crnogorsko i srpsko državljanstvo, pratio, a onda joj je, kada je izašla iz prodavnice sa kupljenim namirnicama, prišao i započeo raspravu.

Između njih je došlo do svađe, a onda je u jednom trenutku, kako se sumnja, mladić iz jakne izvukao nož i ubo je u vrat i grudi. Nesrećna devojka je pala na beton, a on je u susedni haustor bacio jaknu i pobegao.

 VOLELA NOVI SAD

DUŠANKA je volela Novi Sad i posle završenog fakulteta u tom gradu dobila je posao u Gradskoj upravi za sport, i nameravala je da tu ostane da živi. Od prvog dana kada se iz rodnog Herceg Novog doselila u Novi Sad, vredno je trenirala i u novosadskom odbojkaškom klubu Star, gde je bila omiljena i uzor mlađim igračicama.

Odatle se, kako saznajemo, vratio u hostel, u kojem je 23. decembra, kada je stigao u Novi Sad, nameravajući da se pomiri sa devojkom, iznajmio sobu. Tu se presvukao i spakovao stvari i seo u automobil, nameravajući da što pre ode iz Novog Sada. Policija mu je, međutim, bila na tragu, i posle tročasovne potere uhapšen je na uglu ulica Balzakove i Narodnog fronta.

Mada se na saslušanju u tužilaštvu branio ćutanjem i o onome što se dogodilo ispred zgrade nije govorio, kao mogući motiv krvavog zločina se pominje ljubomora mladića, sa kojim je nesrećna devojka nekoliko meseci ranije raskinula višegodišnju vezu.

Foto: Arhiv VN

Mesto ubistva u Novom Sadu

- On najverovatnije nije mogao da se pomiri sa tim da devojka želi da ostane u Novom Sadu, jer je bivši momak očigledno imao druge planove i nije hteo da se preseli - ispričao je jedan poznanik tragično nastradale devojke.

Veruje se da je to i dovelo do njihovog razlaza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a