PRIJAVILA BLUDNOG UNUKA: Martin O. (26) iz Niša uhapšen zbog sumnje da je obljubio devojčicu

J. ĆOSIN

24. 07. 2020. u 21:20 >> 21:50

ПРИЈАВИЛА БЛУДНОГ УНУКА: Мартин О. (26) из Ниша ухапшен због сумње да је обљубио девојчицу

Kuća u kojoj se dogodila obljuba / Foto J. Ć.

POLICIJA je u petak uhapsila Nišliju Martina O. (26) zbog sumnje da od aprila u više navrata obljubio devojčicu A. A. (14), o kojoj su njegovi roditelji brinuli kao hraniteljska porodica.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog M.O. iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba sa detetom iz čl. 180 st. 1 KZ.

Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenog radi sprečavanja da tokom postupka utice na svedoke, da ne bi ponovio krivicno delo, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret, pri čemu je usled njegovog izvršenja doslo do uznemirenja javnosti.

Incident je, kako nezvanično saznajemo, prijavila baka osumnjičenog, koja je posumnjala da nešto nije u redu sa devojčicom, čiji je rođeni brat takođe bio smešten u toj porodici.

- Pustite nas da živimo u svom bolu. Ne znate šta mi sada preživljavamo. Da vidimo prvo da li je to istina, jer je ovo poštena kuća - rekla su nam u petak dva člana ove porodice koji su prijavljeni kao hranitelji dece bez roditeljskog staranja.

U Centru za socijalni rad u Nišu kažu da su njihovi službenici 24 sata na nogama i da je maloletnica, koja je navodno žrtva nasilja, zdravstveno dobro.

- Reagovali smo čim smo saznali za taj slučaj. Dete je odmah izmešteno iz ove porodice i preduzeli smo sve potrebne radnje. Naši socijalni radnici uvek se trude da zaštite dete kada se tako nešto dogodi. Devojčica je dobro, ali sada će uslediti veštačenje, pa će se o svemu izjasniti i tužilaštvo - kaže Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Nenad

25.07.2020. 09:12

Niš nije malo mesto,naprotiv moderan gradpa je iz Centra za socijalni rad trebala biti angažovana stručna osoba koja bi vozilom obilazila porodice gde su deca primljena u hraniteljske porodice.Samo stalnim svakodnevnim obilaskom dobijamo prave informacije. Mislim da će se ovo realizovati i u drugim sredinama.