PRIJAVILA BLUDNOG UNUKA: Martin O. (26) iz Niša uhapšen zbog sumnje da je obljubio devojčicu

J. ĆOSIN

24. 07. 2020. u 21:20 >> 21:50

POLICIJA je u petak uhapsila Nišliju Martina O. (26) zbog sumnje da od aprila u više navrata obljubio devojčicu A. A. (14), o kojoj su njegovi roditelji brinuli kao hraniteljska porodica.

ПРИЈАВИЛА БЛУДНОГ УНУКА: Мартин О. (26) из Ниша ухапшен због сумње да је обљубио девојчицу

Kuća u kojoj se dogodila obljuba / Foto J. Ć.

Njemu je određeno zadržavanje do 48 sati i on je uz krivičnu prijavu priveden nadležnom tužilaštvu.

Više javno tužilaštvo u Nišu je nakon saslušanja donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv okrivljenog M.O. iz Niša, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo obljuba sa detetom iz čl. 180 st. 1 KZ.

Višem sudu u Nišu je podnet predlog za određivanje pritvora protiv okrivljenog radi sprečavanja da tokom postupka utice na svedoke, da ne bi ponovio krivicno delo, kao i zbog visine zaprećene kazne za krivično delo koje mu se stavlja na teret, pri čemu je usled njegovog izvršenja doslo do uznemirenja javnosti.

Incident je, kako nezvanično saznajemo, prijavila baka osumnjičenog, koja je posumnjala da nešto nije u redu sa devojčicom, čiji je rođeni brat takođe bio smešten u toj porodici.

- Pustite nas da živimo u svom bolu. Ne znate šta mi sada preživljavamo. Da vidimo prvo da li je to istina, jer je ovo poštena kuća - rekla su nam u petak dva člana ove porodice koji su prijavljeni kao hranitelji dece bez roditeljskog staranja.

U Centru za socijalni rad u Nišu kažu da su njihovi službenici 24 sata na nogama i da je maloletnica, koja je navodno žrtva nasilja, zdravstveno dobro.

- Reagovali smo čim smo saznali za taj slučaj. Dete je odmah izmešteno iz ove porodice i preduzeli smo sve potrebne radnje. Naši socijalni radnici uvek se trude da zaštite dete kada se tako nešto dogodi. Devojčica je dobro, ali sada će uslediti veštačenje, pa će se o svemu izjasniti i tužilaštvo - kaže Zoran Jović, direktor Centra za socijalni rad u Nišu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)