UPOTREBLJENE PROTIVGRADNE NOVE RAKETE: Ispaljene u ovom delu Srbije

J. Su.

18. 05. 2021. u 15:43

TOKOM poslednjih padavina na teritoriji RC Bukulja po prvi put su upotrebljeni novoinstalirane automatizovane lansirne stanice u svom punom kapacitetu.

УПОТРЕБЉЕНЕ ПРОТИВГРАДНЕ НОВЕ РАКЕТЕ: Испаљене у овом делу Србије

Ilustracija Foto: S. Mladeonski

Ukupna površina koja se brani sa tog centra je 520 hiljada hektara, od čega je poljoprivredna površina 370 hiljada hektara. S obzirom na to da je u toku zamena i preostalih lansirnih stanica sa strelcima novim sistemima, odlično se mogla uočiti značajna razlika u zaštiti od grada na jednoj teritoriji, tamo gde postoje i gde još nisu zamenjeni sistemi zaštite, navode u Ministarstvu poljoprivrede.

- Delovi teritorije koji su branjeni novim automatizovanim sistemima su pretrpeli izuzetno male štete, gotovo bez ikakvih posledica, dok su lokacije poput Venčana kod Aranđelovca gde će se tek postaviti nove lansirne stanice imale štetu i do 70 odsto - ističu u resornom ministarstvu. - Samo tokom jučerašenjeg dana ispaljen je maksimalan broj raketa sa 43 automatska lansirna centra i 88 stanica sa strelcima, oko 230 raketa. U poređenju sa prošlom godinom, rezultati koji se brane automatizovanim sistemima zaštite su izuzetni.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

I DALJE RASTEMO, UPRKOS KRIZI, A JAVNI DUG NAM JE POD KONTROLOM: Mali sa potpredsednicom regiona Evrope i Centralne Azije u Svetskoj banci