LETNJA PRAKSA U NARODNOJ BANCI: Program za 37 studenata

B. Ca.

12. 05. 2021. u 18:18

NARODNA banka Srbije primiće do 37 studenata treće, četvrte ili pete godine na letnju praksu od 1. jula do 31. avgusta. Kako je objavljeno na sajtu NBS, rok za prijavljivanje na mejl letnja.praksa@nbs.rs je 21. maj, nakon čega će biti organizovana selekcija prijavljenih kandidata koji ispunjavaju osnovne uslove.

ЛЕТЊА ПРАКСА У НАРОДНОЈ БАНЦИ: Програм за 37 студената

Kongres studenata tehnike

Testiranje obuhvata proveru poznavanja osnovnih informacija o NBS, njenom delokrugu i poslovanju, znanja engleskog jezika i opšteg obrazovanja i informisanosti, a o vremenu i mestu testiranja studenti će biti obavešteni putem veb-sajta NBS.

Uslovi za prijavljivanje studenata koji studiraju u Srbiji su da su ostvarili prosečnu ocenu tokom studija najmanje osam, da apsolventski staž ne traje duže od godinu dana od dana upisa apsolventskog staža i da imaju državljanstvo Srbije.

Na letnju praksu prima se i do pet studenata - državljana Srbije koji studiraju u inostranstvu i to na osnovu biografije i uspeha ostvarenog u toku studija.

Studenti koji studiraju u inostranstvu potrebno je da su ostvarili najmanje 80 odsto od najboljeg uspeha na univerzitetu na kom studiraju.

Kako se navodi, NBS tradicionalno organizuje praksu kako bi studentima približila rad centralne banke kao institucije od čijeg poslovanja zavisi stabilnost finansijskog sistema i kako bi ih upoznala s raznovrsnim funkcijama koje obavlja.

Pored toga, studenti će imati priliku da u praksi primene teorijska znanja i steknu poslovno iskustvo u oblasti centralnog bankarstva.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

JUBILEJ PROGRAMA „ZAJEDNICI ZAJEDNO“: NIS obeležava 15 godina podrške lokalnim zajednicama