VUČIĆ O NOVIM PROGNOZAMA SVETSKE BANKE: Srbija "juri" rast BDP-a u 2021. od 6,5 odsto

Tanjug

27. 04. 2021. u 13:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući nove prognoze međunarodnih finansijskih institucija, da će Srbija imati veći rast BDP-a ove godine i od zemalja u regionu i u evrozoni.

ВУЧИЋ О НОВИМ ПРОГНОЗАМА СВЕТСКЕ БАНКЕ: Србија јури раст БДП-а у 2021. од 6,5 одсто

Foto: Tanjug

Na pitanje novinara da prokomentariše novu prognozu Svetske banke da će rast Srbije biti 5,0 odsto, a regiona 4,4 odsto, Vučić je rekao da će Srbija opet imati veći privredni rast od regiona.

- Bićemo bolji i od evrozone, kojoj je MMF smanjio procenu sa 5,2 na 4,5 odsto, tako da ćemo biti bolji i od evrozone, u kojoj imate zemlje kao što su Španija i Italije sa mnogo nižom bazom danas jer su imali i po minus 10 i minus 15 odsto BDP u prethodnoj godini, ali i od njih ćemo biti uspešniji - naveo je Vučić.

Poručio je da Srbija neće biti zadovoljna ni sa pet odsto već će juriti i rast od 6,5 odsto, jer bi to značilo povećanje plata i značajno povećanje penzija, kao i bolji život za građane.

- Zato moramo da radimo i zato su nam važne vakcine. Ne mogu da propagiram prženje na Suncu niti da razumem da je glavna vest kada možemo na more, već kada možmeo normalno da radimo - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (7)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina