VUČIĆ O NOVIM PROGNOZAMA SVETSKE BANKE: Srbija "juri" rast BDP-a u 2021. od 6,5 odsto

Tanjug

27. 04. 2021. u 13:47

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, komentarišući nove prognoze međunarodnih finansijskih institucija, da će Srbija imati veći rast BDP-a ove godine i od zemalja u regionu i u evrozoni.

ВУЧИЋ О НОВИМ ПРОГНОЗАМА СВЕТСКЕ БАНКЕ: Србија јури раст БДП-а у 2021. од 6,5 одсто

Foto: Tanjug

Na pitanje novinara da prokomentariše novu prognozu Svetske banke da će rast Srbije biti 5,0 odsto, a regiona 4,4 odsto, Vučić je rekao da će Srbija opet imati veći privredni rast od regiona.

- Bićemo bolji i od evrozone, kojoj je MMF smanjio procenu sa 5,2 na 4,5 odsto, tako da ćemo biti bolji i od evrozone, u kojoj imate zemlje kao što su Španija i Italije sa mnogo nižom bazom danas jer su imali i po minus 10 i minus 15 odsto BDP u prethodnoj godini, ali i od njih ćemo biti uspešniji - naveo je Vučić.

Poručio je da Srbija neće biti zadovoljna ni sa pet odsto već će juriti i rast od 6,5 odsto, jer bi to značilo povećanje plata i značajno povećanje penzija, kao i bolji život za građane.

- Zato moramo da radimo i zato su nam važne vakcine. Ne mogu da propagiram prženje na Suncu niti da razumem da je glavna vest kada možemo na more, već kada možmeo normalno da radimo - naveo je Vučić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (7)

DIGITALNA TRANSFORMACIJA U OBLASTI LJUDSKIH RESURSA: Šta su svetski trendovi, a kako je u Srbiji?