EVO KADA KREĆE ISPLATA TREĆEG PAKETA POMOĆI: Penzionerima 6. maja ležu pare na račun, a ostali do ovog datuma dobijaju 30 evra

Novosti online

26. 04. 2021. u 08:56

SINIŠA Mali, ministar finansija, najavio je da će 6. maja svim penzionerima u Srbiji biti isplaćeno prvih 30 evra iz trećeg paketa pomoći države, i još jednom ponovio da se oni za tu pomoć ne prijavljuju.

ЕВО КАДА КРЕЋЕ ИСПЛАТА ТРЕЋЕГ ПАКЕТА ПОМОЋИ: Пензионерима 6. маја лежу паре на рачун, а остали до овог датума добијају 30 евра

Foto D. Milovanović

Takođe je dodao da će 12. maja početi isplata svim punoletnim građanima koji se do tada budu prijavili. Još jednom napominjemo da prijava za pomoć "30 plus 30 evra" počinje 28. aprila na portalu trezora, a ministar je istakao da je postupak isti kao što je bio za prijavu za pomoć od 100 evra prošle godine.

Treba pomenuti i da se građani jednom prijavljuju za pomoć, ali će ona biti isplaćena iz dva dela - u maju i novembru. Dakle, svaki punoletni građanin Republike Srbije dobiće ukupno 60 evra.

Osim penzionera, za ovu pomoć ne treba da se prijavljuju ni građani koji su na izdržavanju zatvorske kazne i korisnici socijalne pomoći.

- Najstarijim sugrađanima, kojih ima više od 1,7 miliona, 6. maja biće isplaćeno prvih 30 evra, a drugi deo je u novembru. Dodatnu pomoć od 50 evra dobiće u septembru - naveo je Mali.

Najavio je i da će 7. maja 30 evra dobiti građani koji su na služenju zatvorskih kazni i korisnici socijalne pomoći.

- Od 12. maja krećemo da isplaćujemo 30 evra za sve koji se prijave do tada, a očekujemo da ćemo do 20. maja svima koji se prijave isplatiti prvih 30 evra - kazao je Mali.

Dodao je da će 10. maja biti drugi put isplaćeno 50 odsto minimalne zarade za sve koji su se prijavili u aprilu. Pozvao je građane da se do 15. maja prijave za pomoć i dodao da je država tu da pomogne da se ublaže negativne posledice pandemije kovida-19.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Vinka

26.04.2021. 11:18

Hoće li ikada biti biti u prilici da imaju neku dodatnu pomoć i građani koji nisu na birou za zapošljavanje, nisu zaposleni i nisu penzioneri?