ĐEDOVIĆ HANDANOVIĆ: Podrška velike Kine za našu zemlju izuzetno bitna

Novosti online

07. 05. 2024. u 15:44

POČASTVOVANA sam što je moja zemlja, nekoliko hiljada puta manja od Kine važan partner najmnogoljudnije zemlje sveta što dokazuje i poseta kineskog predsednika Si Đinpinga - poručila je ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović.

ЂЕДОВИЋ ХАНДАНОВИЋ: Подршка велике Кине за нашу земљу изузетно битна

Foto: Instagram/ dubravka.djedovic

- Zahvaljujući saradnji sa kineskim kompanijama unapređen je privredni ambijent u istočnoj Srbiji, zaposleno više od 7.000 ljudi sa prosečnim platama od oko 140.000 dinara, značajno višim od republičkog proseka. Budžeti Majdanpeka i Bora su mnogostruko povećani. Kineski partneri zajedno sa domaćim grade brze pruge i autoputeve od čega korist imaju svi građani, ne samo Srbije, već i ostatka Evrope - objavila je ministarka na svom Instagram nalogu.

- Interesi, a veoma često i licemerstva, su karakteristike međunarodne politike, i ne dešava se prvi put da se pojavljuju kritike na račun srpsko-kineske saradnje i prijateljstva, u trenucima kada postoji značajno manja ekononomska koordinacija iz onih centara sa Kinom, iz kojih dolaze takve kritike. Kina je naš spoljnopolitički važan partner i podrška velike Kine u najizazovnijim spoljno političkim trenucima za našu zemlju nam je izuzetno bitna!

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZVEZDA SE REŠILA VEZISTE: Stranac napustio Marakanu, a ostaje u Superligi