SKUPŠTINSKI ODBOR ZA POLJOPRIVREDU USVOJIO REBALANS BUDŽETA : Najviše para za subvencije

J. Su.

19. 04. 2021. u 16:15

SREDSTVA kojima raspolaže Ministarstvo poljoprivrede biće uvećana za 5,5 milijardi dinara rebalansom republičkog budžeta.

СКУПШТИНСКИ ОДБОР ЗА ПОЉОПРИВРЕДУ УСВОЈИО РЕБАЛАНС БУЏЕТА :  Највише пара за субвенције

Foto N. Skenderija

Ovaj predlog danas je usvojio i Odbor za poljoprivredu Skupštine Srbije.

Kako je rekao Senad Mahmutović, državni sekretar u Ministarstvu poljoprivrede, najveći deo ovog novca, oko 4,9 milijardi dinara, biće usmeren za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Republička direkcija za vode dobiće 490 miliona dinara. Ostatak novca, 70 miliona dinara biće namenjeno Direkciji za nacionalne laboratorije.

- Povećanjem budžetskih sredstava Ministarstva za 10 procenata došlo se do zakonom propisanih pet odsto učešća namenskih sredstava za poljoprivredu u državnoj kasi - kazao je Mahmutović.

Predsednik Odbora za poljoprivredu Marijan Rističević tražio je da se izmene uredbe koje se odnose na podsticaje za mlade poljoprivrednike i za osiguranje useva od grada.

- Svako ko je zaposlen u opštini ili fabrici može da registruje gazdinstvo na 50 ari zakupljene zemlje i da dobije 13.000 evra bespovratno - istakao je Rističević. - Na taj način niste napravili mladog poljoprivrenika, nego mladog špekulanta. Zamislite kako se osećaju drugi proizvođači koji dve godine ne mogu da dobiju povraćaj sredstava da bi platili obaveze kad gledaju nekog komšiju koji ovako dobije pare.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!