STRUJA POGURALA RAST: Makroekonomske analize i trendovi naše zemlje, skok od čak 10,2 odsto

A. B.

06. 04. 2021. u 00:10

UKUPNA industrijska proizvodnja u februaru ove godine je veća za 2,6 odsto u odnosu na isti period lane.

СТРУЈА ПОГУРАЛА РАСТ: Макроекономске анализе и трендови наше земље, скок од чак 10,2 одсто

Foto: Depositphotos

Analitičari Ekonomskog instituta u "Makroekonomskim analizama i trendovima" napominju da je na to najviše uticao rast proizvodnja elektroprivrede i to za 10,2 odsto, ali i pad rudarstva za 1,5 odsto. Proizvodnja prerađivačke industrije je u januaru međugodišnje smanjena za 0,1 odsto, dok je u februaru povećana za 1,4 odsto.

- Ovaj skroman porast nije saglasan sa tendencijom izrazitog tekućeg rasta zbog visokog nivoa u februaru 2020. godine - navodi se u poslednjem broju MAT-a.

- Najveći pozitivan doprinos u februaru donele su naftna industrija, proizvodnja električne opreme i hemijska industrija. Najveći negativan doprinos imale su proizvodnja duvanskih proizvoda, odevnih redmeta, prehrambena industrija i proizvodnja proizvoda od gume i plastike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OVO SU NOVE CENE GORIVA: Evo koliko ćemo narednih sedam dana plaćati benzin i dizel