UPOZORENJE ZA RODITELJE: Ove hodalice mogu biti opasne za bebe! Povučene iz prodaje

E. B. T.

11. 02. 2021. u 09:47

DESET različitih vrsta šetalica za bebe povučeno je iz prometa u proteklih mesec i po dana, zbog mogućnosti da se dete povredi.

УПОЗОРЕЊЕ ЗА РОДИТЕЉЕ: Ове ходалице могу бити опасне за бебе! Повучене из продаје

Ilustracija

Nijedan od ovih dubaka nema ugrađene protivklizne trake za zaustavljanje, tako da usled njihovog korišćenja niz stepenice ili preko neravnih površina, postoji mogućnost da se mališan prevrne, ispadne iz hodalice i povredi. Ovo je objavljeno na sajtu sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine NEPRO.

Potrošači treba da obrate pažnju, jer se u većini slučajeva radi o proizvodima bez oznake brenda. Samo dve šetalice imaju marku "pagolini", modeli "roker" i "primo", a poreklom su iz Kine. Uvoznik je firma "Marka plus" iz Pirota, a distributeri su "Domino" iz Arilja, pančevačko preduzeće "Priti bejbi", "Princ" iz Kragujevca i "Kobig" iz Novog Beograda i zemunska "Kalisa".

Spisak svih štetnih šetalica i radnji objavilo je Ministarstvo trgovine, a to možete pogledati klikom OVDE!

Nijeda od ostalih dubaka nije brendiran, a sedam je proizvedeno u Kini. Uvoznik je "Mogli tojs" iz Niša, a distributeri su "Filip BS" iz Leskovca, "Flamingos" i "Majs prom" iz Vranja, "Kupi na klik" i "Čarobna zvezda" iz Niša, "Drago" iz Kovačice, "Nik" iz Rume i "Planeta kids" iz Bačke Palanke. Jedna hodalica je poreklom iz Turske, uvoznik je "Didi tojs" iz Novog Pazara, a distributer "NUR 2018" je iz istog grada.

Proizvođač i distributer imaju obavezu da o nebezbednom proizvodu obaveste nadležne i da dostave sve podatke koji omogućavaju njegovu identifikaciju, kao i detaljan opis rizika. Oni treba i da povuku neprodatu opasnu robu, da obaveste kupce o opozivu i načinu vraćanja proizvoda i novca. Nadležna inspekcija, prilikom kontrole sprovodi mere u cilju sprečavanja dalje prodaje i obaveštavanja potrošača, a prati i izvršenje dobrovoljnih mera proizvođača i distributera.

"ZAPALjIVE" TESTERE

UPOZORENjA na nebezbedne proizvode objavljuju se na sajtu sistema za uzbunjivanje NEPRO. Nedavno je objavljeno i da postoji rizik od požara prilikom korišćenja cirkularne testere Festool poreklom iz Nemačke.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POLARNI MEDVEDI: Simboli Arktika i naše odgovornosti