STIŽU NOVE INVESTICIJE U PANČEVAČKU RAFINERIJU

Promo

09. 01. 2021. u 13:48

VIŠE goriva evropskog kvaliteta, „doviđenja" mazutu sa sumporom i početak proizvodnje naftnog koksa u Srbiji, ukratko su benefiti koje je Srbija dobila kada je krajem prošle godine u pančevačkoj rafineriji počelo da radi novo postrojenje „Duboka prerada".

СТИЖУ НОВЕ ИНВЕСТИЦИЈЕ У ПАНЧЕВАЧКУ РАФИНЕРИЈУ

Foto: Promo

Sada, nekoliko meseci nakon početka rada ove fabrike vredne više od 300 miliona evra, iz NIS-a poručuju da to nije kraj ulaganjima u jedinu domaću rafineriju. Ova kompanija će nastaviti da investira u modernizaciju Rafinerije nafte Pančevo, najavio je Kiril Tjurdenjev, generalni direktor NIS-a u intervjuu za RTS.

-Mi ćemo nastaviti da ulažemo u Rafineriju. Sledeći važan projekat je modernizacija postrojenja katalitičkog krekinga, koji će omogućiti proizvodnju dodatnih proizvoda, uključujući i veću proizvodnju propilena. Taj projekat vredan je 80 miliona dolara i biće urađen u narednim godinama - naveo je Tjurednjev za RTS.

Kvalitet naftnih derivata je osiguran, a Tjurdenjev se osvrće i na pitanje koje najviše interesuje vozače, a to je cena goriva.

- Ova godina je upravo pokazala da niko ne može da prognozira cene nafte. Reč je o globalnom tržištu koje zavisi od ogromnog broja faktora. Mi, na primer, uvozimo dve trećine nafte koju preradimo, a svega jednu trećinu proizvodimo u Srbiji. Zbog toga zavisimo od kretanja cena na svetskim tržištima. Ipak, povećanjem efikasnosti rada i smanjivanjem troškova kompanije očuvali smo stabilnost i cena i domaćeg tržišta - navodi Tjurdenjev.

Kada je u pitanju dalji razvoj NIS-a, on kaže da je kovid-19 uz makroekonomske okolnosti na globalnom nivou dosta negativno uticao na kompaniju, ali je ona nastavila sa ostvarivanjem ključnih investicionih projekata i u izazovnom periodu očuvala stabilnost na tržištu, uz brigu o zdravlju zaposlenih i potrošača, naveo je prvi čovek NIS-a za RTS.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju