MINISTAR MALI UPRAVO OBJAVIO: Rejting agencija potvrdila ocenu - dobar ekonomski rezultat Srbije!

Novosti onlajn

25. 09. 2020. u 22:21

МИНИСТАР МАЛИ УПРАВО ОБЈАВИО: Рејтинг агенција потврдила оцену - добар економски резултат Србије!

Foto Tanjug

- REJTING agencija #Fitch je, u svom izveštaju koji je večeras objavljen, potvrdila ocenu kreditnog rejtinga Republike Srbije na nivou od BB+ i zadržala stabilne izglede za njegovo dalje povećanje.

- "Fitch" agencija u svom izveštaju navodi da je potvrdu kreditnog rejtinga pre svega podržao dobar ekonomski rezultat Republike Srbije, kako pre početka pandemije, tako i u toku krize izazvane pandemijom koronavirusa, kao i da se očekuje brz oporavak od šoka iazvanog krizom, zahvaljujući odgovarajućim ekonomskim i fiskalnim merama podrške privredi i građanima Republike Srbije - napisao je na svom Instagram profilu ministar finansija Siniša Mali.

- Ovo je još jedna potvrda da smo se na pravi način izborili sa krizom koja je izazvana pandemijom korona virusa. Ekonomskim paketom od 5,8 milijardu evra, što je 12,5% našeg BDP-a, nalazimo se među zemljama u Evropi, ali i svetu, koje su bile najizdašnije prema privredi u odnosu na veličinu svoje ekonomije - zaključio je on. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (4)

prellee

25.09.2020. 22:38

Čestitam ministru i cijeloj Vladi, te se nadam da će narod Srbije tu blagodat dobre ocjene, osjetiti kroz viši standard. S obzirom na dosadašnje uspjehe i održana obečanja, nadam se da će biti tako i ubuduće...

Beba

26.09.2020. 01:28

@prellee - Srbija nikada nije imala bolju a pre svega posteniju Vladu. Svi zajedno se trude i rade iskljucivo u interesu naroda Srbije. Nije tada ni cudo sto Srbija tako munjevito napreduje i razvija se. Uskoro ce prestici EU po standardu...