SEBASTIJAN SOSA: Novi aranžman MMF i Srbije u drugoj polovini juna

A.B.

24. 05. 2021. u 18:12

NOVI savetodavni aranžman sa Srbijom trebalo da bude odobren i potpisan u drugoj polovini juna, rekao je stalni predstavnik MMF-a u Srbiji Sebastijan Sosa.

СЕБАСТИЈАН СОСА: Нови аранжман ММФ и Србије у другој половини јуна

Foto: Tanjug

Glavni cilj novog savetodavnog aranžmana sa Srbijom, posle onog koji je istekao u januaru ove godine, je da dalje podrži makroekonomsku politiku Srbije i njen oporavak posle pandemije.

- Očekujemo da novi Instrument za koordinaciju politika - PCI bude razmatran i odboren od strane izvršnog odobra MMF u drugoj polovini juna - rekao je Sosa.

- Taj aranžman treba da osigura strukturne institucionalne reforme potrebne za veći, zeleniji i održiviji privredni rast Srbije. MMF je spreman da podrži srpske vlasti u sprovođenju tih reformi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)