ČEKA SE ZELENO SVETLO ZA NOVE VAUČERE: Do sada podeljeno 120.000

J. Su.

24. 05. 2021. u 11:39

GRAĐANIMA Srbije ove godine podeljeno je 120.000 vaučera za odmor u našoj zemlji.

ЧЕКА СЕ ЗЕЛЕНО СВЕТЛО ЗА НОВЕ ВАУЧЕРЕ: До сада подељено 120.000

FOTO: Printskrin

Najveći broj dat je za boravak u hotelima. Zbog velikog interesovanja, u toku su pregovori sa Ministarstvom finansija, kako bi se odobrila sredstva za nove vrednosne čekove, od 5.000 dinara. Uz to, sve je više stranih turista koji bi želeli da dođu i putuju po Srbiji.

Kako je rekla ministarka turizma Tatjana Matić, tokom jula i avgusta zaposlenima u turizmu biće uplaćena pomoć države u visini pune minimalne zarade.

- Jedan od prioriteta za ovogodišnju uspešnu turističku sezonu je to što je naša zemlja poznata po efikasnoj i dobroj vakcinaciji - smatra Matić. - To nas čini sigurnom i bezbednom zemljom. Prepoznaju nas kao centar, ne samo domaćeg, nego i regionalnog turizma i sada smo više nego ikada u fokusu i jako tražena destinacija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ZAVRŠEN DRUGI DAN RADNE POSETE VAŠINGTONU: Mali - Ekonomski uspesi Srbije prepoznati kod najznačajnih svetskih finansijskih institucija