PAKETI UTEHE I NACIONALNOG JEDINSTVA: Vlada Vojvodine poslala pomoć Eparhiji raško-prizrenskoj za Srbe na KiM

J. S.

14. 05. 2021. u 20:42

POKRAJINSKI sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević danas je ispratio kontingent humanitarne pomoći vredan 5,7 miliona dinara, namenjen Eparhiji raško-prizrenskoj.

ПАКЕТИ УТЕХЕ И НАЦИОНАЛНОГ ЈЕДИНСТВА: Влада Војводине послала помоћ Епархији рашко-призренској за Србе на КиМ

Foto: Pokrajinska vlada

Iz magacina Gradske organizacije Crvenog krsta u Petrovaradinu, put Kosmeta krenula je donacija u vidu prehrambenih proizvoda, namenjena nesmetanom funkcionisanju narodnih kuhinja, zatim sredstava za higijenu, đačkih torbi i školskog pribora za socijalno ugrožene porodice.

- Veliko mi je zadovoljstvo što danas našim sunarodnicima na Kosovu i Metohiji šaljemo poruku da je neupitan njihov nacionalni, verski i kulturni identitet i da je za nas u Pokrajinskoj vladi, kao i za sve građane Vojvodine, ovo jedan važan most kojim izgrađujemo ne samo poverenje, prijateljstvo i podršku nego, pre svega, veru u neprolaznost našeg jedinstva – rekao je Milošević.

On je naglasio da je kamion sa 22 tone pomoći namenjen svima koji su na Kosovu i Metohiji ujedinjeni, nažalost, oko siromaštva i svakodnevnih problema.

- Dugujemo posebnu zahvalnost vladiki Teodosiju, koji, sa svojim sveštenstvom, ne prepoznaje samo verske probleme, već pomaže svim ljudima koji su u nevolji - naglasio je resorni sekretar.

U narodnim kuhinjama na području Eparhije raško-prizrenske svakodnevno se hrani oko dve hiljade korisnika, a u njima se priprema i užina za đake u četiri osnovne škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

NAGLE PROMENE OSIM BILJAKA POREMETILE I LJUDE: Od vremena sam i psihički uzdrmana i nije lepo uopšte...