OD 14. MAJA U TURSKU BEZ PCR TESTA: Nova pravila za građane Srbije - sklopljen ugovor između dve zemlje

Tanjug

12. 05. 2021. u 20:06

GRAĐANI Srbije i Turske moći će da putuju iz jedne u drugu zemlju od petka, 14. maja, na osnovu dogovora o uzajamnom priznavanju sertifikata o vakcinaciji protiv kovida-19, koji su u telefonskom razgovoru postigli ministri spoljnih poslova Nikola Selaković i Mevlut Čavušoglu.

ОД 14. МАЈА У ТУРСКУ БЕЗ ПЦР ТЕСТА: Нова правила за грађане Србије - склопљен уговор између две земље

Foto: Piksabej

Građanima dve zemlje će biti omogućen ulazak na teritoriju druge države bez testa i primene mere karantina, ukoliko imaju sertifikat o vakcinaciji izdat od strane nadležnih organa Srbije, odnosno Turske, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

U okviru dogovora, koji je danas potvrdila i Vlada Srbije, osobe koje zbog starosne dobi nisu vakcinisane (mlađi od 18 godina) mogu da na teritoriju Srbije i Turske uđu bez testa i karantina u pratnji članova porodice koji imaju sertifikat o vakcinaciji.

Srbija i Turska će, takođe, uzajamno priznavati i sertifikate o imunitetu koji će se izdavati od strane nadležnih organa onima koji su se izlečili od kovida-19.

Sličan režim o putovanju građana sa sertifikatom o vakcinaciji od 30. aprila je na snazi i izmedu Srbije i Mađarske, na osnovu dogovora koji su postigli šefovi diplomatija dve zemlje Nikola Selaković i Peter Sijarto.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ENERGETSKA EFIKASNOST: Naša zajednička odgovornost i korist