OD OVOG DATUMA SVE ĆE SE PROMENITI! Profesor Kočović dao novu prognozu za kretanje epidemije korone

Novosti online

23. 04. 2021. u 22:38

PROFESOR Petar Kočović, stručnjak za informacione tehnologije, koji zajedno sa svojim timom mesecima unazad daje prognoze o kretanju epidemije, a na osnovu proračuna baziranih na Gausovoj krivi, izneo je novu prognozu u kojoj se pominje datum koji do sada nismo imali.

ОД ОВОГ ДАТУМА СВЕ ЋЕ СЕ ПРОМЕНИТИ! Професор Кочовић дао нову прогнозу за кретање епидемије короне

Foto: Depositphotos/Printscreen

U pitanju je 13. jul. Međutim, ovo nije jedini važan datum u njegovoj prognozi.

Ovog datuma, ili oko ovog datuma, treba da se vratimo na 24. januar kada je kriva, umesto da nastavi da pada, krenula nagore.

– Kao posledica praznika i zimovanja, 24. januara su brojke, umesto da padaju krenule da rastu. Očekujem da se 13. maja vratimo na taj početak i imamo dnevno oko 1.300 zaraženih. Drugi važan datum je 13. jul kada bi trebalo da se spustimo na oko 100 zaraženih dnevno, ali samo pod uslovom da nastavimo ovim tempom i u ritmu u kojem smo sada – kaže profesor za TV Vesti.

Ističe da prethodna 3-4 dana beležimo pad u korona brojevima, ali da je pad „manji od onog koji je potreban da se zaletimo ka brojki od 100 zaraženih dnevno i 13. julu“.

– Postoji mogućnost da nam se krajem aprila (u periodu od 26. do 30. aprila) kriva zaravni i „omakne“, pa da umesto da 13. maja imamo 1.300 zaraženih, to bude neki dan kasnije – kaže Kočović.

Važan je, kaže, još jedan datum:

– Ako se nastavi tempo kojim se vakcinišemo, onda 7. jula treba da dostignemo ono izraelsko prvo otključavanje. Ovaj datum nema veze sa brojem zaraženih – kaže profesor.

Turska na neslavnom prvom mestu u Evropi, Srbija na 19. mestu u svetu

Govoreći o trenutnoj epidemiološkoj situaciji u Evropi, kaže da brojke lagano padaju, ali da u jednoj zemlji „bukte“ – u Turskoj. Ova zemlja je trenutno u evropskom vrhu kada je reč o broju zaraženih.

Govoreći o situaciji u svetu, trenutno je najgore u Urugvaju, a Turska se nalazi na 4. mestu u svetu. Švedska, Kipar, Francuska i Hrvatska takođe su u svetskom vrhu, dok je Srbija na 19. mestu.

– Srbija je rasla na neslavnoj listi, a sada se polako spušta na niže pozicije – kaže Kočović.

(Alo.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)