DOKTOR VETERINE POSTAO DOKTOR I ZA LUK I STRELU: Stevan Josipović, jedan od na najboljih majstora streličarstva na Balkanu (FOTO)

V.Mitrić

19. 04. 2021. u 13:03

DR STEVAN Josipović(49), doktor veterinarske medicine iz Bijeljine, za samo tri godine bavljenja streličarstvom osvojio je tridesetak medalja, nagrada i priznanja na zvaničnim ili revijalnim takmičenjima u Srbiji, gde je ovaj sport u velikom usponu, posebno u vojvođanskim gradovima.

ДОКТОР ВЕТЕРИНЕ ПОСТАО ДОКТОР И ЗА ЛУК И СТРЕЛУ: Стеван Јосиповић, један од на најбољих мајстора стреличарства на Балкану (ФОТО)

Foto:V.Mitrić

Član je SK „Novi Sad 2002“ iz Novog Sada. U „dresu“ tok kluba ovaj Bijeljinac, ugledni doktor medicine, beogradski student, prošle godine je bio šampion Srbije u tri kategorije, a godinu dana ranije u dve kategorije. Takmičio se, već, i na međunarodnoj sceni.

Josipovićev stan krase mnoge nagrade, priznanja i medalje koje je osvojio na takmičenjima od Novog Sada do Subotice, Kikinde, Bečeja, Malog Iđoša, Temerina, Aranđelovca...

To su i silne fotografije i video zapisi sa takmičenja i vežbališta, gde se vidi kako dejstvuju luk i strela u rukama ovog semberskog „Mandušića Vuka“. Kako je više vežbao, uglavnom na roditeljskom imanju u obližnjem lepom i pitomom selu Suvo Polje, kod Bijeljine, tako su se i uspesi nizali, koji gode, ne samo njemu, kao ljubitelju i šampionu u ovom sportu već i njegovoj supruzi Sneži, profesorki u OŠ „Sveti Sava“, njenim roditeljima koji žive u Užicu, majci Stani koja mu daje logističku podršku dok vežba i sinovima Milošu i Stefanu, koji su, ponosni na oca u svakom pogledu. Podrška uže i šire porodice mu je maksimalna, što je, kako kaže, bitno za svaki uspeh.

Supruga Sneža, jedan od najuglednijih prosvetnih radnika u Semberiji, takođe beogradski student, u stopu prati i prodržava supruga na svakom takmičenju.

- Ovo je, najednostavnije rečeno, klasično streličarenje lukom i strelom, a jedna od mojih najčešćih disciplina je ona sa instiktivnim lukom, znači bez ikakvog nišanjenja, koja nije ni jednostavna ni laka - kaže Josipović, naglašavajući da RS nema klubove iz ovog sve popularnijeg sporta. Moja mete su, pored ostalog, životinje u prirodnoj veličini i koncentrični krugovi. Vežbam redovno, kako bih bio uspešniji u što više disciplina. Volim ovaj sport, uživam u njemu i drago mi je što su ga zavoleli i moji najmiliji i najdraži.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!