I OEBS KONSTRUKTIVAN PARTNER U POMOĆI ROMIMA: Zvaničnici obišli devetočlanu porodicu u Lapljem Selu (FOTO)

D. ZEČEVIĆ

08. 04. 2021. u 19:32

И ОЕБС КОНСТРУКТИВАН ПАРТНЕР У ПОМОЋИ РОМИМА: Званичници обишли деветочлану породицу у Лапљем Селу (ФОТО)

Foto: D. Zečević

U CILJU podrške romskoj zajednici u rešavanju problema koji stoje na putu boljeg života Roma na Kosovu, ministar za zajednice i povratak Goran Rakić je danas sa ambasadorom OEBS misije na Kosovu Majkl Devenportom, gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem i svojim zamenikom iz romske zajednice Gazmenom Salijevićem, na obeležavanju 50. godišnjice Međunarodnog dana Roma obišao devetočlanu Romsku porodicu Emini u Lapljem Selu u opštini Gračanica.

Zvaničnici su tom prilikom porodici Emini uručili pomoć u vidu prehrambenog i higijenskog paketa, a ministar Rakić im je obećao da će se intenzivno raditi na rešavanju problema zemljišta za izgradnju stambenog objekta kako bi ovoj porodici trajno rešili stambeno pitanje i nedostatak normalnih uslova za život.

- Moja poruka danas na obeležavanju 50. godina od kada je doneta odluka o imenu Rom, kao zvaničnog naziva ovog naroda, himne i zastave da ćemo mi koji smo prihvatili odgovornost da stvaramo povoljne uslove za život ne samo vašoj već svim zajednicama na Kosovu i predano raditi kako rezultati ne bi izostali. Mišljenja sam da ovo nije jedini dan kada trebamo sa posebnom pažnjom da gledamo na romsku zajednicu već to trebamo i radićemo svakog dana u godini. Ministarstvo za zajednice i povratak je romskoj zajednici i prethodnih godina pomagalo kroz različite projekte. Danas mogu da vam obećam da ćemo nastaviti da pomažemo i u buduće - kazao je ministar Rakić.

On je istakao da će insistirati na tome, da svi koji mogu pruže pomoć u nimalo lakom poslu, obezbeđivanju boljih uslova u svim sferema života romskoj zajednici.

Ambasador OEBS-a se zahvalio ministru Goranu Rakiću što je od samog početka stupanja na dužnost ministra shvatio koliko je važno pomoći romsku zajednicu na Kosovu i istakao da će OEBS biti konstruktivan partner Ministarstvu za zajednice i povratak u ostvarenju planova.

Inače, na početku posete opštini Gračanica ministar Goran Rakić, ambasador OEBS-a na Kosovu Majkl Devenport i zamenik ministra Gazmen Salijević, su na sastanku sa gradonačelnikom Gračanice Srđanom Popovićem razgovarali o problemima Roma u ovoj opšini i rešavanju istih.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)