STEFANOVIĆ U POSETI PRIPADNICIMA 250. BRIGADE: Stigla je nova tehnika, imali smo dva značajna povećanja plata (FOTO)

Novosti online

07. 04. 2021. u 14:01

POTPREDSEDNIK Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović obišao je danas pripadnike Trećeg raketnog diviziona za protivvazduhoplovna dejstva 250. raketne prigade za PVD u kasarni "Major Milan Tepić" u Jakovu. On je razgovarao sa pripadnicima o novim sredstvima kojima je opremljena ta jedinica, kao i o povećanju plata koje su pripadnici sistema odbrane dobili.

СТЕФАНОВИЋ У ПОСЕТИ ПРИПАДНИЦИМА 250. БРИГАДЕ: Стигла је нова техника, имали смо два значајна повећања плата (ФОТО)

Foto: Ministarstvo odbrane RS

Ministar Stefanović je, nakon obilaska i razgovora sa pripadnicima jedinice, naglasio da je 250. raketna brigada herojska jedinica koja je branila Srbiju u trenucima kada je to bilo najteže.

- Drago mi je da sam u poseti ljudima koji su zaista posvetili svoj život odbrani  otadžbine i koji svakodnevno rade na tome da usvajaju nova znanja, stiču nove veštine i vežbaju kako bi bili spremni da u svakom trenutku zaštite naše nebo i budu na usluzi svom narodu  - istakao je ministar Stefanović.

On je izrazio zadovoljstvo jer se uverio u spremnost pripadnika ove jedinice u korišćenju novih sredstava, kao što su pancir S-1, ali je posebno istakao da je zadovoljan što su pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Srbije ovog meseca dobili dodatno povećanje plata.

- Drago mi je što oni od danas primaju najveću platu u poslednjih nekoliko godina i drago mi je da vidim da je ovo povećanje značajno. Naravno, ono nije i poslednje. Zahvalan sam predsedniku Vučiću i Vladi Srbije sa kojima sam o tome razgovarao, jer je to zaista ono kako mi možemo da kažemo hvala ovim ljudima koji su izabrali tešku, ali poštenu i časnu profesiju zaštite svoje zemlje - naglasio je Stefanović.

On je izrazio i očekivanje da će se nastaviti i sa opremanjem Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i celokupne Vojske Srbije.

- Hoćemo da imamo i nove sisteme i opremu i da zapošljavamo nove ljude. Očekujem, naravno, da će nabavka opreme, ali i povećanje plata, stimulisati ljude da dođu u naše jedinice i da postanu deo našeg sistema odbrane - zaključio je ministar Stefanović.

U prikazu koji je danas izveo Treći raketni divizion učestvovala je i stariji vodinik Slađana Vesić, koja ne krije ponos što je pripadnik te herojske jedinice.

- Povećanja plata su jako bitna i pozitivna stvar za sve nas.Važno nam je što se državni vrh založio za unapređenje našeg standarda. Kako je povećanje nelinearno, veoma je značajno za sve pripadnike Vojske. To će nam samo dati još veći podstrek da u budućnosti uspešno obavljamo svoje zadatke – kaže stariji vodnik Vesić.

Njen kolega iz jedinice desetar Vladimir Svilar kaže da je uz povećanja plata došlo i do drugih značajnih promena u vojsci.

- Desile su se značajne stvari za našu jedinicu i uopšte za Vojsku Srbije. Stigla je nova tehnika, imali smo dva značajna povećanja plata, a sve to znatno poboljšava život pripadnika i naše jedinice i uopšte Vojske Srbije – kaže desetar Svilar.

Da podsetimo, uz ovogodišnje povećanje koje je dobio ceo javni sektor, pripadnici sistema odbrane juče su uz platu dobili i dodatno koje je nelinearno.

U okviru današnjeg prikaza operativnih sposobnosti Trećeg raketnog diviziona u Jakovu prikazano je posedanje vatrenog položaja iz pokreta dela artiljerijsko-raketne baterije za protivvaduhoplovna dejstva pancir-S1, njihovo prevođenje u pripravnost broj 1, rad borbenih posluga na komandnom vozilu i borbenim vozilima, kao i rad tehničkog odeljenja u otklanjanju neispravnosti na optoelektronskom sistemu borbenog vozila Pancir-S1.

Obilasku su prisustvovali komandant Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane general-major Duško Žarković i komandant 250. raketne brigade za protivvazduhoplovna dejstva brigadni general Tiosav Janković.

Janković je ministru Stefanoviću na kraju današnje posete uručio Plaketu sa delom oborenog aviona F-117 A, kojeg je Treći raketni divizion PVO oborio 27. marta 1999. godine.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije