VIŠE NEMA MESTA NA KISEONIKU: Vojna bolnica Niš gotovo puna, za četiri dana popunjeno 75 odsto kapaciteta

Novosti online

02. 04. 2021. u 13:26

VOJNA Bolnica u Nišu od ponedeljka je u kovid sistemu. Trenutno je hospitalizovano 66 pacijenata, od toga su dve trećine na kiseoničkoj potpori.

ВИШЕ НЕМА МЕСТА НА КИСЕОНИКУ: Војна болница Ниш готово пуна, за четири дана попуњено 75 одсто капацитета

Foto: Ministarstvo odbrane Republike Srbije

Za četiri dana popunjeno je već 75 odsto kapaciteta što se tiče smeštaja, a na kiseoničkoj potpori više nema mesta.

Bolnicu je danas posetio ministar odbrane Nebojša Stefanović koji je rekao da se u toj zdravstvenoj ustanovi nalaze pacijenti sa težom kliničkom slikom, prenosi RTS.

- Ono što zabrinjava je da imamo jako brzu popunu bolnice, odnosno da je bolnica gotovo potpuno popunjena što govori da kovid napreduje, ali sa druge strane, moram da zamolim građane da pokažu maksimalnu disciplinu i da pristupe vakcinaciji, jer je jedino vakcinacija pouzdan sistem u šta nas uveravaju i infektolozi koji na tome rade - istakao je Stefanović.

Stefanović je u Nišu razgovarao i sa porodicom Đenić. Porodica lekara otac i majka, Nebojša i Vesna, ćerka Saša i sin Darko svi rade crvenoj zoni.

Vojni lekar, pukovnik Nebojša Đenić, kaže za RTS da je njegova supruga infektolog i da od početka epidemije leči zaražene.

- Mi smo sve epidemijske mere od prvih dana počeli da primenjujemo u kući. U našoj kući je potpuno bilo normalno da se svi uključimo u lečenje obolelih od kovida - dodaje Đenić.

Na pitanje da li je dodatni pritisak što su svi u crvenoj zoni, kaže da nema pritiska, da se čuvaju i sprovode sve mere u crvenoj zoni i po izlasku, kao i da su se vakcinisali.

- Kada vidite te pacijente koji su zaista u veoma teškom stanju, vi imate motivaciju da date sebe maksimalno. Mi o tome u kući razgovaramo i stručno, a i razgovaramo i tako da prosto treba da se uključimo maskimalno kao porodica i nama je to normalno - poručuje Đenić.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata