VOJSKA PROBIJA SMETOVE: Započelo raščišćavanje lokalnih puteva do zavejanih sela u opštini Crna Trava

I. MITIĆ

24. 03. 2021. u 19:03

PRIPADNICI Četvrte brigade Kopnene vojske Vojske Srbije, započeli su danas raščišćavanje lokalnih puteva u Opštini Crna Trava.

ВОЈСКА ПРОБИЈА СМЕТОВЕ: Започело рашчишћавање локалних путева до завејаних села у општини Црна Трава

Foto Ministarstvo odbrane

Zbog snega koji je neprestano padao devet dana i smetova koji su ponegde visoki i do tri metra, oko 1.000 stanovnika ove opštine, a među njima i tri bebe, potpuno su odsečeni od centralnih delova opštine, a onemogućeno im je i snabdevanje hranom i lekovima.

Vojnike koji su otpočeli raščišćavanje snega i probijanje smetova na lokalnim putevima, danas su u Crnoj Travi posetili ministar odbrane dr Nebojša Stefanović i komandant Četvrte brigade Kopnene vojske pukovnik Novica Petrović.

- Ovde smo da pokažemo da Vojska jeste i uvek će biti sa svojim narodom kad god to bude potrebno. Naselje Mlačište, koje je udaljeno oko 15 kilometara od Crne Trave, zavejano je, a smetovi su potpuno odsekli stanovništvo od centra opštine. Radimo na tome da što pre dođemo do meštana koji žive u ovom naselju, između ostalog i do tri male bebe koje se nalaze tamo, kako bi im što pre omogućili sve ono što im je potrebno za normalan život - naglasio je ministar Stefanović.

On je istakao da su predsednik opštine i stanovnici Crne Trave u prethodnim danima uložili ogromne napore da se putevi u celoj opštini čiste od snega, ali su u utorak, suočeni sa velikim smetovima, tražili pomoć vojske.

- Pripadnici Vojske će i u narednim danima biti na terenu sve dok bude potrebno i jedinice Četvrte brigade biće na raspolaganju predsedniku opštine da pomognu u svim situacijama u kojima sneg preseca normalnu komunikaciju - istakao je ministar Stefanović.

Predsednik opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević informisao je ministra o trenutnoj situaciji u toj opštini, u kojoj je u sredu ujutro uvedena vanredna situacija, kao i o problemima sa kojima se meštani suočavaju zbog snežnih padavina.

TEŠKA ZIMA

PREDSEDNIK opštine Crna Trava Slavoljub Blagojević, zahvalio se Vojsci Srbije i ministru Stefanoviću na brzoj i efikasnoj reakciji, ističući da im je pomoć preko potrebna.

- Stanovnici Crne Trave jesu navikli na snežne i hladne zime, ali je ova jedna od najtežih. Ima starijih, ima uplašenih u zavejanim selima i moramo brzo da reagujemo da bismo došli do svakog domaćinstva - rekao je Blagojević.

ZAVEJANI I VEĆ OČIŠĆENI PUTEVI

SVe puteve koje je lokalna samouprava uspela da očisti od snega zavejale nove padavine. Za dan je u ovoj opštini padalo i do 30 centimetara snega. Zbog toga mehanizacija kojom raspolažu u Crnoj Travi više nije bila dovoljna, pa su im, kako kažu, velike i snežne mašine VS jedini spas.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024