PRONAĐENO REŠENJE ZA VIŠKOVE SRPSKOG KROMPIRA: Lidl Srbija otkupila oko 230 tona krompira od domaćih proizvođača

Promo

18. 03. 2021. u 18:59

LIDL Srbija otkupio je oko 230 tona krompira od domaćih proizvođača, rečeno je danas Tanjugu u toj kompaniji.

ПРОНАЂЕНО РЕШЕЊЕ ЗА ВИШКОВЕ СРПСКОГ КРОМПИРА: Лидл Србија откупила око 230 тона кромпира од домаћих произвођача

Foto: K.Mihajlović

Ministarstvo poljoprivrede saopštilo je ranije da je postignutom saradnjom sa trgovinskim lancima, pronađeno rešenje za problem viškova krompira na domaćem tržištu.

U Lidlu kažu da potražnja za krompirom u poslednje vreme nije jednaka ponudi i da je to brojne domaće proizvođače dovelo u nezavidan položaj.

Lidl navodi da je učestvovao u inicijativi da se pomogne domaćim proizvođačima krompira i da će se na njihovim policama uskoro naći čak oko 230 tona, od ukupno 250 tona otkupljenog krompira.

- Prihvatili smo učešće u ovoj inicijativi, odnosno otkupili više od 90 odsto količina krompira - rekao je direktor sektora Nabavka u Lidl Srbiji Nikola Balaban.

Nakon prvih kamiona u Gornjim Branetićima kod Gornjeg Milanovca, na utovar su stigli i šleperi u selo Gornji Banjani koji će tone ovog povrća prevesti do Lidl prodavnica.

Inače, zbog načina proizvodnje, krompir sa teritorije gornjomilanovačkih sela važi za jedan od najkvalitetnijih i može da ispuni stroge kriterijume potrošača, ističu u Lidlu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)