OTKUPIO VEĆI DEO TIRAŽA: Profesor Aleksandar Kavčić o tužbi protiv njega

B. B.

04. 03. 2021. u 09:43

POVODOM teksta "Kavčić nam je ukrao udžbenik", objavljenog 2. marta u našem listu, reagovao je profesor Aleksandar Kavčić.

ОТКУПИО ВЕЋИ ДЕО ТИРАЖА: Професор Александар Кавчић о тужби против њега

Foto privatna arhiva

POVODOM teksta "Kavčić nam je ukrao udžbenik", objavljenog 2. marta u našem listu, reagovao je profesor Aleksandar Kavčić. U dopisu se navodi da "Matematika" za sedmi razred, u izdanju Zavoda za udžbenike, ima tiraž od 1.500 primeraka, što se i vidi na knjizi.

- Fondacija "Alek Kavčić" otkupila je najveći deo tiraža pomenutog udžbenika u štampanom izdanju - ističe Kavčić. - Na osnovu toga, profesoru Albijaniću, kao i drugim autorima, biće isplaćene njihove tantijeme, odnosno honorari. Profesor Albijanić ima ugovor sa Zavodom za udžbenike, a ne sa Fondacijom "Alek Kavčić". Ukoliko Zavod za udžbenike dozvoli, rado ću javnosti pokazati sve sklopljene ugovore.

Profesor Kavčić navodi da je, osim udžbenika "Matematika 7", fondacija otkupila i najveći deo tiraža i svih ostalih štampanih udžbenika, koji se u PDF izdanju nalaze na sajtu besplatnabiblioteka.com. Dodaje da će svi udžbenici biti besplatno podeljeni đacima u malim seoskim školama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a